Iværksætter vil trumfe bankernes mobilbetaling

Meewallet er gået i infight med både banker og udenlandske tech-kæmper. Virksomheden står bag et Bluetooth-baseret mobilbetalingssystem, og det er allerede i brug i 18 danske byer.

Det Bluetooth-baserede mobilbetalingssystem Meewallet er allerede i drift i 18 danske byer. ?efter at administrerende direktør i selskabet ?bag Meewallet Kim Vindberg-Larsen har rejst et millionbeløb via noget, der kunne minde om aktie-crowdfunding, skal Meewallet ?for alvor rulles ud. Foto: Martin Dam Kristensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være nemt, sikkert og hurtigt. En lang række store, små, nationale og internationale virksomheder forsøger i disse år at koble den læresætning med mobilbetalinger. Hvad de færreste nok ved er, at der i Randers ligger en virksomhed, som har særdeles store ambitioner på det her område.

Virksomhedens koncept hedder Meewallet, og det er allerede i brug i 18 danske byer, deriblandt i hovedstadsområdet.

Den østjyske iværksættervirksomhed har nu i et par år arbejdet fuld tid på at udvikle og teste systemet. Virksomheden hedder formelt Meedkk A/S og er etableret af 41-årige Kim Vindberg-Larsen, der har en baggrund inden for finansiel IT, og han store ambitioner med sin virksomhed.

»Den komplekse del af Meewallet er et mobilbetalingssystem til daglig brug. Og der er tale om hele infrastrukturen. Fra kunden står og betaler til hele backend-systemet og autorisationen. Det kører allerede i praksis, og vi har patenteret en del af teknologien. Systemet skal afløse de plastikkort, vi alle kender, ligesom plastikkortene afløste checkhæftet,« siger han.

Historien om det ambitiøse projekt Meewallet tager sit udgangspunkt i nogle løse ideer, som Kim Vindberg-Larsen rystede sammen for snart et årti siden. Det grundlæggende koncept blev stille og roligt formuleret, og i 2012 valgte han at søsætte projektet officielt.

Den elektroniske pung

Og det blev, som navnet Meewallet også indikerer, udviklingen af en elektronisk pung, hjemmehørende i brugernes smartphone. På trods af at den elektroniske pung med tiden – og de rette godkendelser – skal kunne huse alt fra rabatkort til sygesikringskort, er et helt centralt punkt muligheden for at kunne betale med det. Blandt andet fordi konceptet også bunder i, at det skal være ligetil at vælge at købe via eksempelvis et medlemskort af en forbrugerforening, når kunden netop står i en butik, der er medlem.

Derfor har Kim Vindberg-Larsen måttet gå i direkte infight med såvel de danske bankers mobilbetalingssystemer som Swipp og MobilePay og de store udenlandske aktører som Google og Apple, der også gør sig i betalingsløsninger.

Men det bekymrer ikke Kim Vindberg-Larsen. For han er klar til at invitere konkurrenterne indenfor i sin elektroniske pung. De kan bare være en af flere betalingssystemer, der ligger i pungen.

»Vi sammenligner os ikke med eksempelvis Swipp og MobilePay. De overfører penge, og de kan principielt inkluderes i vores pung. Vi har også vores eget system til mobilbetaling, men vores pung kan også indeholde jagtkort, kørekort, sygesikringskort med mere,« siger han.

Han har dog også bygget sit eget system op, og det er i høj grad det, virksomhedens knap 20 medarbejdere arbejder med. Betalingssystemet i Meewallet er ikke bygget op om teknologier som NFC (Near Field Chip), QR-kode eller mobilnummer-identifikation. Systemet er i stedet bygget op om Bluetooth-teknologien, som mange nok kender fra headset-opkobling.

Rent praktisk, stiller kunden sig op foran skranken, trykker sig ind på en app på smartphonen og skaber på den måde kontakt til Meewallets lille, ægformede salgsterminal, der så sørger for, at transaktionen kan gennemføres på sekunder. Det eneste, det kræver fra kunden, er en godkendelse og PIN-kode.

Hvad det hele kan blive til på længere sigt, vil tiden vise. Lige nu er Kim Vindberg-Larsens fokus at rejse penge og rulle teknologien ud. Han er i princippet ikke bange for at lukke større eksterne investorer ind. De skal selvsagt komme med det rette tilbud, men det skal også dele hans filosofi.