Iværksætter i USA: Hvor er danskerne?

Stifter af og chef for Billy’s Billing Toke Kruse undrer sig over, at der ikke er flere danskere, der har vist sig frem ved denne uges San Francisco-messe »TechCrunch Disrupt«.

Toke Kruse og medstifteren af Billy’s Billing har slået sig ned i San Francisco med deres virksomhed for at få andel i et større marked end det danske. Han undrer sig over, at kun meget få danske virksomheder deltager i oplagte messer på det amerikanske marked. Foto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Toke Kruse undrer sig. Den danske serie-iværksætter har i ugens løb brugt den store teknologi-opstartsmesse »TechCrunch Disrupt« i San Francisco til at gøre potentielle kunder opmærksomme på sin virksomhed, Billy’s Billing.

Samtidig har han set sig omkring og undret sig over, hvor alle de andre spændende danske, teknologibaserede og nyetablerede virksomheder har været henne. Der har været andre danskere, men i et beskedent antal – og det er i Toke Kruses optik slet ikke i et omfang, der matcher danske kompetencer.

»Lige nu er vi på TechCrunch Disrupt, som er en af verdens mest anerkendte tech-messer. Her er kun en håndfuld danske virksomheder, og det, synes jeg, er synd, for vi danskere har noget, som amerikanerne ikke har: Vi er dygtige til at udvikle software og har klart en konkurrencefordel her,« lyder det fra Toke Kruse i en e-mail til Berlingske.

31-årige Toke Kruse er pt. bosat i Californien. Herfra arbejder han og medstifter Sebastian Seilund på at få deres cloud-baserede regnskabssoftware forankret på det nordamerikanske marked.

Virksomheden blev udtænkt i 2007, hvor Toke Kruse måtte se et andet projekt kuldsejle på grund af blandt andet rod i regnskabet. Siden er regnskabskonceptet stille og roligt blevet løbet i gang, og i dag har virksomheden mere end 15 ansatte og en omsætning i omegnen af fem millioner kroner.

Billy’s Billing blev etableret i Danmark. Årsagen til, at fokus nu er skiftet til USA er klar. Det handler om potentiale. Både med hensyn til volumen og størrelse.

»Jeg valgte at rejse til USA sammen med min co-founder Sebastian Seilund, fordi markedet i USA er 50 gange større, iværksættervilkårene er bedre, og samarbejde med større virksomheder er mere oplagt, hvis du er til stede på markedet,« siger han og tilføjer:

»De amerikanske firmaer har langt mere kapital, hvor Billy’s Billing i den sammenhæng er en dråbe i havet. Vi tror dog på, at vi kan slå igennem blandt de mindste virksomheder med én til ti ansatte med vores lette regnskabsprogram.«

Toke Kruse har i ugens løb stået på San Francisco-messen og arbejdet hårdt på at fortælle interesserede – og potentielle kunder – om, hvad regnskabssystemet byder på. Det er i hans optik simpelt fodarbejde, der kan gøre en stor forskel i sidste ende – både med hensyn til antallet af kunder og selve regnskabssoftwaren.

»På den korte bane, handler det om at komme i medierne, som vi har været det i Danmark, så vi hurtigt kan opnå en kritisk masse på minimum 1.000 brugere. Derefter er målet at tilføje integrationer, som rækker ud til endnu flere målrettede brugere. Det vil være til gavn for både vores danske og amerikanske brugere,« siger Toke Kruse.

Han mener selv, at han og Billy’s Billing har stor gavn af at deltage i messer som »TechCrunch Disrupt«. Såvel investorer som potentielle kunder snuser alt andet lige rundt til den slags events.

»Alene det at være repræsenteret fysisk betyder, at du får en bedre forståelse for det amerikanske marked, men det er også langt lettere at få møder med de helt store virksomheder. Det ville jeg ikke kunne gøre, hvis jeg sad i Danmark,« siger han og tilføjer:

»Danskerne skal rejse til San Francisco oftere, end de regner med. Blot for inspirationens skyld og for at få en fornemmelse af, hvad der er uden for Danmark. Alt for få danske virksomheder er repræsenteret på »TechCrunch Disrupt«, og det er en skam, når vi danskere har så meget at byde på. Danskere skal tænke større, meget større.«