Iværksætter i gang igen efter farvel til livsværk

Projektmager Flemming Holberg Fenger blev sidste år presset ud af den daglige drift af sit livsværk, men er atter i fuld vigør.

Holberg Fenger Holdig (Det »gamle« Holberg Fenger) også kendt som Holberg Fenger Invest eller Holberg Fenger Gruppen. Grundlagt af Flemming Holberg Fenger i 1981.
Læs mere
Fold sammen

»Jeg kan godt lide at udvikle og bygge, og da jeg efter et par uger blev kontaktet af en af de store dagligvarekoncerner om et muligt projekt, slog jeg til og etablerede et nyt selskab.«

Sådan lyder forklaringen om den nye start fra ejendomsveteran Flemming Holberg Fenger, som sidste efterår blev presset ud af sit livsværk, Holberg Fenger Gruppen, og få måneder efter stiftede Holberg Fenger Ejendomme A/S. Her er han foreløbig eneste fastansatte på Vanløse-kontoret, som indtil videre klarer sig uden hjemmeside.

Selskabet er i gang med en håndfuld projekter.

På Nørrebro er en ældre ejendom ved at blive ombygget til dagligvarebutik, og i Jyllinge håber han næste år at tage første spadestik til en 4.500 kvm stor og 40-50 millioner kroner dyr udvidelse af et indkøbscenter. Inden for de næste år kan følge op til 48 lejligheder. 

I Virum er planen at etablere butikker og kontorer på en tidligere posthusgrund. En stor dagligvarekæde er partner, og der er forventet byggestart i 2015.

På bedding er også to andre projekter med en kombination af butikker og boliger og en »meget central beliggenhed i Storkøbenhavn«.

Ejendomme i tre årtier

Flemming Holberg Fenger er en af branchens grand old men og så længe ud til at slippe helskindet gennem krisen, måske fordi de ofte små og mellemstore udviklingsprojekter bagefter forblev i koncernen og dermed sikrede stabile lejeindtægter. 

Det hele begyndte i det små i 1981 på Frederiksberg, men efterhånden bredte projekterne sig over store dele af hovedstadsområdet, blandt andet Herlev og især Vanløse. Der har også været afstikkere til for eksempel Nykøbing Falster.

I september 2012 lød det fra selskabet, at Flemming Holberg Fenger trak sig ud af den daglige drift, fordi »driften og udviklingen af koncernens portefølje af ejendomme og projekter har øget kravene til både drift og styring«. Det blev aldrig sagt direkte, men branchefolk tolkede hurtigt, at eneejeren var blevet presset ud af sin bankforbindelse.

Flemming Holberg Fenger er over for Berlingske Business Ejendomme ordknap om begivenhederne for godt et år siden.

»Jeg accepterede, at det var sådan og tog beslutningen til efterretning. Vores långivere ønskede at afhænde nogle projekter eller at få eksterne partnere ind.«

Han henviser derudover til bestyrelsesformand og tidligere bankdirektør Steen Parsholt, som for nylig har afløst Torben Schøn som formand.

Netop i denne tid gennemgår Holberg Fenger også flere andre udskiftninger på nøgleposter, et år efter grundlæggerens exit. 

Datteren Christina Holberg Fenger valgte at sige sit job op og stoppede ved udgangen af oktober – hun har gennem flere år arbejdet med især udlejning og var daglig leder,

Desuden er Mikael Hee, professionelt bestyrelsesmedlem og tidligere McKinsey-konsulent, stoppet som midlertidig direktør og blev mandag afløst af Bo Sattrup, der kom til Holberg Fenger Gruppen i sommer.