Iværksætter giver bøger væk til ligesindede

Dansk serieiværksætter forærer i weekenden for 500.000 kroner bøger om iværksætteri væk på messe - der bliver ikke gjort nok for folk, der vil starte selv, siger han.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

’Den geniale iværksætter’. Det er titlen på Toke Kruses bog, som de hurtige på årets Iværksættermesse i Køge kan få et eksemplar med hjem af.

Om titlen refererer til forfatteren selv, eller om det er messens gæster, der kommer til at fremstå som geniale, er endnu uvist. Salgsprisen på den fysiske udgave af bogen er normalt 500 kroner, men nu gives 1.000 eksemplarer gratis væk.

Donationen kommer af naturlige grunde til at fremstå som markedsføring, men for Toke Kruse er det lige så meget et spørgsmål om filantropi og god vilje.

- Der bliver ikke gjort nok for iværksættere i Danmark. Der er så mange, der snakker om at gøre mere, men det er for sjældent, at der kommer noget konkret ud af det. Derfor kom jeg på idéen med at donere bogen væk, forklarer Toke Kruse, der er partner og kundedirektør i virksomheden Billy's Billing.

Toke Kruse har de sidste ti år været med i opstarten af flere IT-baserede virksomheder, og det er på baggrund af de erfaringer, han har skrevet bogen, som han selv kalder en ’all-round must-have bog for iværksættere’.

- Foruden det filantropiske islæt, handler det for mig om at slå mig fast som ekspert i iværksætterfaget, som igen gør at iværksættere lytter på mine erfaringer og dermed undgå at begå de samme fejl, som jeg har lavet gennem de sidste 10 år, siger han.

Om Toke Kruse kommer til at fremstå som den ’geniale’ når messen er slut, er ikke til at sige endnu. For tiden er han at finde i Silicon Valley, hvor han er rykket over med sin seneste it-virksomhed, Billy’s Billing.

Iværksættermessen finder sted på lørdag den 24. marts fra klokken 9 til 16 i Ravnsborghallerne i Køge.