Iværksætter forklædt som statsautoriseret talknuser

Carsten Collin er statsautoriseret revisor. Har i over 15 år stået i spidsen for den danske del af erhvervlivsdysten Entrepreneur of the Year, og det er ikke noget tilfælde.

Statsautoriseret revisor og partner i EY Carsten Collin arbejder som klassisk talknuser og rådgiver for ejerledervirksomheder det meste af året. Han står dog også i spidsen for det, der bliver kaldt »erhvervslivets Oscar-uddeling«. Foto: Simon Læssøe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carsten Collin er en høflig mand. Men han er også ligefrem og resultatorienteret.

Den 55-årige EY-partner er ikke bange for at give sig tid til at lytte til andres argumenter, mens han smiler og nikker – og i det hele taget udstråler alt det, man forventer af en aktiv lytter. Og det er nok også godt det samme.

For Carsten Collin er mere end en statsautoriseret revisor. Han er revisionshuset EYs ankerperson på det, der bliver kaldt »erhvervslivets Oscar-uddeling« – nemlig dysten Entrepreneur of the Year.

Carsten Collin er både ansvarlig for den danske del af dysten – og en aktiv del af ledelsen i den internationale del af konkurrencen. Han er manden, der skal finde og fremhæve de erhvervsmæssige fyrtårne, der gemmer sig derude,

Det fordrer en vis interesse i entreprenørskab, altså iværksætteri. Og det handler ikke bare om den gode idé og opbygningen af den virksomhed, der skal få ideen til at gro. Carsten Collin elsker at møde den personlige drivkraft, han ofte ser stå i spidsen for vækstvirksomhederne.

»Helt grundlæggende kan jeg godt lide de entreprenelle værdier. De engagerer sig jo helt sindssygt i det, de laver – og de forlanger, at personerne på deres hold gør det samme. Det kan godt resultere i gnister, når det går stærkt, men det er nu engang en del af et dynamisk samarbejde. Og faktisk foretrækker mange af den slags ildsjæle, at det er lidt råt,« siger Carsten Collin og tilføjer:

»Det er inspirerende at se, og det er noget, jeg forsøger at tage over i mit eget arbejde. Specielt når vi arbejder hårdt på Entrepreneur of the Year. Her kan det også slå gnister. Det er en del af fornøjelsen.«

Carsten Collin er uddannet fra Handelshøjskolen i København, CBS, i 1985. Samme år trådte han gennem svingdøren hos Ernst & Young, og han er endnu ikke trådt ud ad den endnu.

Når Carsten Collin bliver adspurgt om sine kerneværdier, er han dog ikke bleg for at trække revisorkortet. Han både hylder og fremhæver det, han kalder »revisorværdier« som integritet og ansvarlighed.

Det er da også den slags begreber, som bekendte sætter på EY-manden. En mangeårig kollega og nær ven i EY fortæller i den forbindelse, at Carsten Collin nu engang er stærk, når det handler om at kombinere og »komme bag om tallene«, som det bliver formuleret.

Men hans virke som ankermand på konkurrencen gør også, at der kommer begreber som »ildsjæl« på bordet, når Carsten Collin skal beskrives. Entrepreneur of the Year-dysten har været et ansvarsområde i over 15 år, og det efterlader også et spor.

Det gælder også når revisor-jakkesættet er sat på bøjle i privaten. Også her lyder prædikaterne »flittig«, »ligefrem« og »omgængelig«.