Italienske bankers aktier stormer frem på håb om redningsplan

De italienske banker har aktiemedvind for anden handelsdag i træk, på baggrund af håb om at den italienske regering er på vej med en omfattende redningsplan for Støvlelandets banksektor.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De italienske myndigheder har aftalt at mødes med den italienske centralbank mandag for at diskutere oprettelsen af en statsstøttet fond, som skal opkøbe bankaktier og hjælpe bankerne med at håndtere dårlige lån, siger kilder med indsigt i forløbet til Bloomberg News.

- Fonden vil kunne fjerne noget af den systemiske risiko, der har påvirket italienske banker siden starten af ​​året, vurderer Riccardo Rovere, der er analytiker ved Mediobanca, i et notat mandag ifølge Bloomberg.

Italiens premierminister, Matteo Renzi, er i færd med at forsøge at omstrukturere landets finanssektor, at reducere omfanget af dårlige lån vurderet til 360 mia. euro og styrke det startende opsving, som landet - der er eurozonens tredje største økonomi - oplever.

Ud over bekymring for landets egen økonomi kommer, at der hersker frygt for, at en skrantende italiensk banksektor kan smitte af på den øvrige eurozone.

For at hjælpe med at rydde op i den finansielle sektor har regeringen tidligere på året indgået en aftale med Europa-Kommissionen, der blandt andet giver bankerne mulighed for at bundle deres dårlige lån til værdipapirer, som de kan sælge med statsgarantier for den mindst risikable del af lånene for at gøre gælden så appellerende som mulig for investorer.

Mandag tager investorerne godt imod udspillet fra den italienske regering. Fire ud af de fem mest stigende aktier mandag middag på det paneuropæiske Stoxx 600-indeks tilhører italienske bankers.

Det drejer sig om Banca Monte dei Pschi di Siena, Unione di Banche Italiane, Banca Populare di Mailano Scarl og Unicredit, som stiger henholdsvis 9,3 pct., 6,7 pct., 6,4 pct. og 5,2 pct.