Italienske banker får ny redningsfond

Den nye fond vil få tilført omkring 5 mia. euro fra banker, forsikringsselskaber og institutionelle investorer.

De italienske banker kan glæde sig over, at italienske embedsmænd og bankdirektører sent mandag er nået til enighed om en stor redningsfond. Fold sammen
Læs mere
Foto: GIUSEPPE CACACE

De italienske banker kan glæde sig over, at italienske embedsmænd og bankdirektører sent mandag er nået til enighed om en stor redningsfond.

Det fremgår af Bloomberg News.

Den nye fond er navngivet Atlante og vil blive tilført omkring 5 mia. euro fra banker, forsikringsselskaber og institutionelle investorer, skriver Bloomberg.

Fonden får mandat til at købe aktier i nødlidende banker, der ikke har mulighed for at sælge aktier til anden side. Desuden kan fonden træde til og medvirke til at købe dårlige lån ud af bankerne.

På børsen i Milano fortsætter bankaktierne de positive takter fra mandag og fredag, hvor der allerede var oplysninger fremme om drøftelserne om den nye fond.

Banco Popolare SC stiger 7,2 pct. efter stigninger på over 10 pct. både mandag og fredag.

Verdens ældste bank, Banca Monte dei Paschi di Siena, stiger med 3,7 pct. efter en samlet gevinst på 18 pct. fredag og mandag. Desuden ligger Unicredit yderligere 2,1 pct. højere efter stigninger på 2,4 pct. mandag og 9,7 pct. fredag.