Italiensk storaktionær ny Greentech-chef

Storaktionæren og rigmanden Pallavicini overtager førersædet i vindenergiselskabet. Det sker efter en stormomsust periode, hvor bl.a. det italienske antimafiapoliti har haft selskabet under luppen.

der vindmøller i himlen. Vindmølle park ved Palm Springs - Californien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den italienske rigmand, Sigieri Diaz della Vittoria Pallavicini, der oktober fik væltet bestyrelsen i Greentech Energy, hvor han er storaktionær, overtager direktørposten i selskabet.

Det betyder, at den nuværende administrerende direktør, Kaj Larsen, fratræder med øjeblikkelig virkning. Samtidig indsættes Eugenio De Blasio som viceadministrerende direktør.

Mark Fromholt fortsætter som økonomidirektør i selskabet.

Vindenergiselskabet Greentech Energy Systems arbejder hårdt for at beskytte selskabets aktiver. Det betyder blandt andet, at man har hyret "førende internationale og italienske rådgivere", og at man er i kontakt med de italienske myndigheder for at løse problemerne. Det oplyser selskabets nye administrerende direktør i en meddelelse

- Vi vil arbejde hårdt på at opnå effektive løsninger på de nuværende udfordringer, og vi har en stærk tro på, at Greentech går en lovende fremtid i møde, samt at Selskabet vil blive en ledende europæisk virksomhed inden for vedvarende energi, lyder det fra Sigieri Diaz della Vittoria Pallavicini.

Greentechs problemer består i, at det italienske antimafiapoliti har beslaglagt 15 procent af vindmølleparken Minerva Messina i en aktion mod mafiamistænkte Vito Nicastri.