Italiensk eventyr i centrum for Parken-sagen

Finanstilsynet mener, at Parkens højtflyvende planer om at etablere et sport- og fritidscenter i Syditalien er helt centrale i sagen, hvor den tidligere ledelse er mistænkt for kursmanipulation.

Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard under deres velmagtsdage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parken Sport & Entertainment pustede sin aktiekurs kunstigt op for at sikre sin investering i dets sports- og fritidscenter i Montepaone i Syditalien. Sådan lyder Finanstilsynets mistanke, skriver Børsen, der angiveligt har haft adgang til detaljerne i tilsynets politianmeldelse.

Dermed kan endnu en brik være ved at falde plads i den spegede sag, hvor Parkens tidligere ledelse i form af tidligere formand Flemming Østergaard, tidligere direktør Jørgen Glistrup, nuværende direktør Anders Hørsholt samt FIH Erhvervsbank er blevet sigtet af Bagmandspolitiet for kursmanipulation af Parken-aktien i perioden 12. november 2007 til 27. oktober 2008.

Tidligere har det været mere uklart, hvad motivet præcis var til, at den tidligere ledelse skulle holde hånden under aktien. Men tænker man det italienske projekt ind i sagen, giver det hele lidt mere mening.

I forbindelse med etableringen af det syditalienske center købte Parken 24. juni 2008 70 procent af aktierne i selskabet Paceco Aps., der skulle opføre centret. Betalingen var Parken-aktier – nærmere betegnet 102.000 styk, som Parken allerede sad på. Og det var angiveligt for at beskytte værdien af den aktiebeholdning, at Parken-toppen forsøgte at holde kursen oppe, skriver Børsen.

Det skete ifølge anmeldelsen ved, at tidligere administrerende direktør Jørgen Glistrup systematisk lagde ordrer ud på Parken-aktier – og det gerne lige før børsens lukketid, så slutkursen blev højere, end den ellers ville have været.

Et af beviserne i sagen er angiveligt båndede samtaler af Glistrups sene ordrer gennem sine bankforbindelser FIH og Capinordic. Her er den tidligere magtfulde bestyrelsesformand Flemming Østergaard tilsyneladende ikke inde i billedet. Men det betyder ikke, at han er uden for mistanke.

For Flemming Østergaards vedkommende handler mistanken om, at han personligt spandt guld på, at det selskab, han var formand for, havde en unaturligt høj aktiekurs, skriver Børsen. Østergaard valgte nemlig i perioden, hvor kursen var høj, at indløse sin lukrative optionsordning, hvilket han tjente 17 millioner kroner på. Kort tid efter styrtdykkede prisen på Parkens aktie.

Planerne om et sports- og fritidscenter i Montepaone blev aldrig til noget.