Italiens bilindustri skal redde flad økonomi

Den italienske økonomi står i stampe, men en stigning i bilsalget skaber nu håb om, at netop dén industri skal få den italienske økonomi tilbage på sporet.

Foto: ADRIAN BRADSHAW

I januar steg salget af nye biler med 131.000, hvilket er en stigning på 10,9 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Det skriver Financial Times.

Eurozonens tredjestørste økonomi øjner således muligheden for, at 2015 kan blive året med en fremgang i BNP efter tre års recession.

- Den sidste måneds nøgletal har været trøstende. Dette bør være året, hvor det vender, siger Luca Paolazzi, cheføkonom ved den italienske erhvervssammenslutning Confindustria, til Financial Times og fastslår, at tingene er begyndt at pege i den rigtige retning.

Ifølge den seneste prognose fra Europa-Kommissionen ventes Italien i 2015 at generere en beskeden vækst i BNP på 0,6 pct. Selvom det i et globalt perspektiv vil være en træg vækstrate, vil det i Italien få champagnepropperne til at springe, efter at økonomien sidste år skrumpede 0,5 pct. og hele 1,9 pct. året før.

- Januar gik ikke helt skidt, og februar er heller ikke startet dårligt. Jeg kan ikke forklare det, men der er altså små tegn på fremgang, fastslår bilforhandleren Bruno Buonavoglia fra Valentino Automobili i Rom til Financial Times.