IT-system fra KMD skaber kø ved valgstederne

Der er lange køer ved valgsteder i København, fordi de digitale valglister fra KMD driller.

Med digitale valglister skulle køerne ved valgstederne blive kortere, fordi vælgerne kan bruge alle valgbordene i stedet for ét bestemt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Med digitale valglister skulle køerne ved valgstederne blive kortere, fordi vælgerne kan bruge alle valgbordene i stedet for ét bestemt.

Men ved dagens kommunal- og regionsvalg er situationen flere steder i København og Region Hovedstaden den modsatte. Nedbrud i it-systemet bag digitale valglister skaber meget lange køer. Det skriver Computerworld.dk.

Danmarks Radio oplyser at flere kommuner melder om nedbrud. Herunder Sengeløse, Høje Taastrup og ved Islands Brygge og Nyboderskole i København. Oplysningerne stammer fra Borgerservice.i Københavns Kommune. Også en hel del Twitter-beskeder fra vælgerne bekræfter, at folk ved valgstedet på Islands Brygge må opgive at stemme, fordi køen er blevet uoverskueligt lang, skriver Version2.dk

To ud af tre kommuner har købt KMD's digitale valglister, som blev brugt første gang i 2005. Der har også tidligere været problemer med systemet, og KMD har derfor forsøgt at finpudse koden yderligere.

KMD har ikke modtaget besked om problemerne, fortæller it-firmaet, som ikke kan afvise, at der kan have været opstartsproblemer nogle steder. Går systemet ned, er fall-back-løsningen at skifte til analog vælgerregistrering med papir.

Ifølge Dr.dk er det netop, hvad der er sket på valgstederne. I Sengeløse blev valghandlingen således stoppet i 32 minutter, mens de valgtilforordnede gjorde det gamle system klar.

Version2 forsøger at få en forklaring på de tekniske problemer fra KMD.

Deltag i debatten på Version2.dk