IT-stiftere går sammen igen

Henrik Blaaberg og Karsten Højer, som grundlagde Nworks, der blev købt af Atea, er igen startet sammen.

Karsten Højer og Henrik Blaaberg (indsat nederst til højre) er nu igen makkerpar, denne gang i KonsensIT, som Karsten Højer bliver ny direktør for og partner i. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To gamle partnere i IT-branchen har igen fundet sammen.

Karsten Højer tiltræder nu som administrerende direktør for IT-rådgivningsvirksomheden KonsensIT, som hans gamle makker, Henrik Blaaberg, stiftede i oktober 2013. Henrik Blaaberg og Karsten Højer stod i 1999 sammen bag IT-konsulenthuset Nworks, som IT-giganten Atea, der indtager en af hovedrollerne i danmarkshistoriens måske største sag om bestikkelse, købte i marts 2012 for 68 millioner kroner. Dengang havde Nworks 40 ansatte. Karsten Højer har siden opkøbet været afdelingsdirektør i Atea men forlod i foråret 2015 jobbet, da hans konkurrenceklausul udløb, for at satse på bestyrelsesposter.

Nu afløser han Henrik Blaaberg i direktørstolen og indtræder samtidig som partner i KonsensIT.

Fokus på omsætning og toplinie

»Jeg skal give fødselshjælp og drive det op. Jeg arbejder stadig på andre ting, som jeg gerne vil, men dette er første skridt til at komme i gang. Rådgivning har altid tiltalt mig rigtigt meget, og nu skal jeg ud og sælge. Det er min styrke at komme ud og tale med kunderne og høre, hvad de har brug for - ikke sidde i et mørkt kælderrum og udtænke det. Og jeg er sikker på, at jeg godt kan flytte virksomheden betragteligt,« siger Karsten Højer til Berlingske.

Hans fokus bliver på omsætning og toplinie.

»Når man er en lille virksomheder, er markedet jo stort! Vi er under ekstrem forandring i branchen lige nu - både med den ene, anden og tredje sag... Kunderne er også under forandring, brancherne ændrer sig, og der kommer nye IT-leverandører på banen, således at f.eks. elselskaberne bliver internetudbydere, og nye virksomheder i forbindelse med Smartcity-projekter (hvor man indsamler brugerdata for f.eks. at sikre færre trafikpropper og hurtigere at kunne finde en parkeringsplads, red.) pludselig bliver Cisco-partnere. Jeg glæder mig vildt til at komme i gang og er fuld af fortrøstning, for det ser lyst ud,« siger Karsten Højer.

Specialister ind udefra

Han vil lægge op til at trække på infrastrukturfolk udefra, så specialister kan komme ind over KonsensITs projekter, når der er brug for dem. Ellers ser han som sin store opgave at bistå IT-chefer i især mellemstore virksomheder med at træffe »de svære valg de næste par år«. Det handler om brug af nettjenester (såkaldt cloud), beredskabsplaner og f.eks. brugen af »big data«, hvor store datamængder bruges til at finde nyttige brugermønstre, så forretningerne kan tilpasse sig i tide.

Henrik Blaaberg og Karsten Højer har i forvejen siden 2001 stået bag det fælles selskab CapMon, der udvikler og leverer software til overvågning af IT-infrastruktur, applikationer og systemer samt svartider.

KonsensIT, der har hovedkontor i Herlev vest for København, blev stiftet i 2013 som uvildig IT-leverandør og -rådgiver om infrastruktur, projektledelse, udbudshåndtering, leverandørudvælgelse samt risikoanalyser og beredskabsplaner. I dag er kunderne finans- og pensionsselskaber, produktionsvirksomheder og det offentlige.

Resultatet af det første hele regnskabsår er et underskud på 744.000 kroner. Omsætningen fremgår ikke af årsregnskabet.