IT-selskaberne klarer sig nogenlunde imagemæssigt

Danske IT-selskaber har ikke nær så omfattende problemer med imaget som teleselskaberne.

Foto: © Mike Segar / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere af de store IT-selskaber befinder sig i midten af listen, og Microsoft har endog en primaplacering helt oppe i toppen af listen. I år får Microsoft således en samlet placering som nummer 12.

Novo Nordisks udskilte IT-selskab NNIT får efter en succesfuld børsnotering en sjældent fin debut i Imageanalysen som nummer 29.

Der er dog også et par bundskrabere blandt IT-selskaberne. Eftersom både ejerne af Nets og ejerne af KMD overvejer at lade selskaberne børsnotere, må de sløje placeringer i Imageanalysen vække bekymring. Det er trods alt erhvervsledere, der står for bedømmelserne i Imageanalysen, og de bryder sig ikke meget om, hvad de ser i de to selskaber. Der er mildt sagt en del at gøre, hvis KMD og Nets skal blive aktiemarkedets darlings inden for en overskuelig fremtid.

Den langtrukne historie om IBM Danmarks fald fra imagetinderne er ikke entydigt vendt endnu. Men en vending kan være på vej. I år er selskabet således gået 21 pladser frem til nummer 70 og rammer præcist i midten af det samlede felt på 140 virksomheder. Tilbage i 2005 var »Big Blue« helt oppe i øverste del af Imageanalysen som nummer 15.