IT-selskaber vil lave rejsekort til hele verdenen

En række internationale virksomheder vil lave en global standard for digitale billetter til offentlig transport. Brugere skal kunne købe billetter med den samme app verden over.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Nokia-virksomheden Here er gået sammen med en række andre selskaber for at lave en global løsning til NFC-betaling for billetter til offentlig transport, skriver Version2.

Virksomhederne har stiftet sammenslutningen Open Mobile Ticketing Alliance, og udover Here deltager blandt andet det franske selskab Thales, der er kendt for at stå bag rejsekortet herhjemme, og Verifone Mobile Money, der leverer systemer til mobilbetaling.

Here laver i forvejen kort og lokaliseringstjenester for Nokia, og netop derfor mener Justus Brown, der er chef for Heres afdeling for Urban Mobility, at det giver mening at lave en rejsekort-lignende funktion på globalt plan.

»Vi har allerede skabt en platform for transport og urban mobilitet. Billetter er det næste logiske skridt at tage. Vores brugere kan i dag få trafikinformationer, men ville det ikke være dejligt, hvis vedkommende også kunne sammenligne udgifter ved forskellige transportformer og købe billetten?« siger han, i en pressemeddelelse.

Open Mobile Ticketing Alliance regner med at teste systemet i udvalgte byer i slutningen af 2015.