IT-millionær går til angreb i USA

Landets største IT-investor Ib Kunø gør klar til en amerikansk offensiv. Hans Columbus-koncern køber konsulentvirksomhed med 23 kontorer i USA.

Ib Kunøe - manden bag bl.a. Telmore og Atea - køber nu op i USA gennem sit selskab Columbus. Arkivfoto: Morten Germund, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT-millionær og -storinvestor Ib Kunøe køber nu også op i USA.

Det sker via IT-koncernen Columbus, som han er bestyrelsesformand og storaktionær i. Columbus har købt konsulentvirksomheden InterDyn BMI med 125 medarbejdere for at styrke sin globale position som IT-leverandør.

Columbus betaler 11,8 millioner dollars eller 77,5 millioner kroner, hvoraf de to millioner er betinget af en lovet omsætning og driftsoverskud. Pengene kommer fra Columbus' egne likvide midler.

InterDyn BMI er stiftet i 1985 og har flere end 2.000 kunder inden for produktion-, detail- og fødevarebrancherne. Omsætningen i 2014 lå på 162 millioner kroner, og der var et overskud på 4,3 millioner.

23 kontorer i USA

»Det vil øge vor markedsandel og vækstpotentiale i USA. InterDyn BMI er en solid virksomhed med et stærkt kundegrundlag, og med samlet 23 kontorer over hele landet styrker vi både Columbus' rækkevidde og position i USA markant,« siger Thomas Honoré, koncernchef i Columbus, i en selskabsmeddelelse.

InterDyn BMI sælger, ligesom Columbus selv, Microsofts virksomhedssoftware, Dynamics.

Ib Kunøe ejer siden 2004 halvdelen af aktierne i det børsnoterede Columbus, som har hovedkontor i Ballerup. Han er også bestyrelsesformand og storaktionær i Skandinaviens største IT-forhandler, Atea, og var med til at starte lavprismobilselskabet Telmore, som TDC i 2004 købte for 299 millioner kroner.