IT-milliardær køber sig ind i dansk modehus

Modehuset Friis Label Factory, der tæller mærkerne Friis & Co, The Wardrobe, Live & Love og Oill, får tilført ny kapital af hovedrig IT-milliardær.

IT-milliardæren Ib Kunøe  Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om det er modeugen, der har genstartet Ib Kunøes investeringslyst i modebranchen, vides ikke, men faktum er, at IT-milliardæren har gjort sit genindtog på modescenen med et opkøb i Friis Label Factory, efter han i år 2000 solgte sin ejerdel på 50 pct. i modefirmaet Sand.

Ib Kunøe har skabt sin formue gennem IT-selskabet Columbus IT-partner, som han ejede gennem sit holdingselskab Consolidated Holding. Det er igennem samme holdingselskab, at han nu også ejer en del af Friis Label Factory, der blev skabt af ægteparet Lone Friis og Claus Dalgaard.Friis Label Factory startede i 1997 med accessory-mærket Friis & Co, der i lang tid har været at finde i butikker i Danmark såvel som i Europa. Mærket har dog stadig store, internationale ambitioner, og dem håber Lone Friis, at Ib Kunøes nytilførte kapital kan hjælpe med at indfri:

"Vi har gennem længere tid søgt efter en passende partner, der kan hjælpe os med at realisere vores drømme om international ekspansion. Vi tror, Ib Kunøes og Mikkel Vendelin Olsens viden om IT, finansverdenen og livsstil er det, vi har brug for," siger grundlæggeren.

Tidligere Pandora-chef med

Den tidligere topchef i Pandora, Mikkel Vendelin Olsen, er også blevet en del af ejerkredsen bag Friis Factory Label, også Mikkel Vendelin Olsen har en fortid i Sand.

Han var i sin tid med til at børsnotere Pandora, men blev kort tid efter fyret, da smykkeproducenten måtte nedjustere kraftigt.