IT-leverandør: Fejlene ligger på valgstederne

Gammeldags papirlister klarer problemerne med de digitale valglister, som i løbet af tirsdag morgen gik ned og skabte lange køer ved valgstederne i Region Hovedstaden. Fejlene skyldes de enkelte valgsteder, siger KMD.

Foto: Søren Bidstrup. kommunalvalg 2013. Stemmer på Nyboder Skole
Læs mere
Fold sammen

I øjeblikket eksperimenterer 60 kommuner landet over med digitale valglister. Men på morgenen for valget brød systemet sammen på flere valgsteder i Region Hovedstaden og man måtte overgå til de gamle papirlister, da ingen på valgstedet var i stand til at løse problemet.

En rundringning til forskellige valgsteder i Region Hovedstaden taler sit tydelige sprog: Ingen på valgstederne synes at have erfaring med teknikken bag de digitale valglister, skriver Version2.dk

»Vi har vores koncernservice knyttet til, hvor vi havde superbrugere ude at hjælpe på de enkelte valgsteder,« fortæller Anette Hansen, der er kontorchef i Borgerservices sekretariat og nævn til Version2. Men hvad de har oplevet står endnu hen i det uvisse. Ingen af de kilder Version2 har kontaktet har været i stand til at forklare, hvad der er gået galt.

Anette Hansen understreger, at alle de berørte valgsteder i øjeblikket er oppe at køre igen fra og med klokken 11, hvor det sidste valgsted ifølge Anette Hansen fik løst sine problemer.

KMD er leverandør af systemet bag valglisterne og pressechef Christoffer Hellmann oplyser, at der er tale om en decentral fejl. Ifølge ham havde leverandørens supportcenter endnu ikke fået nogen henvendelser fra valgstederne, da Version2 henvendte sig.

Deltag i debatten på Version2.dk