IT-koncern køber talentfabrik

Den danske iværksættervirksomhed IT Minds bliver en del af EG-koncernen og skal nu også tage unge IT-studerende ind i Sverige og Norge og give dem erhvervserfaring.

Den danske iværksættervirksomhed IT Minds bliver en del af EG-koncernen og skal nu også tage unge IT-studerende ind i Sverige og Norge og give dem erhvervserfaring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den fire år gamle danske iværksættervirksomhed IT Minds, der skaffer IT-studerende erhvervserfaring med henblik på senere faste job, er blevet købt af IT-koncernen EG, der nu vil udvide arbejdsområdet til hele Skandinavien.

IT Minds, der i dag har 75 medarbejdere på de to adresser i IT-byen på Kathrinebjergvej i Aarhus og i det centrale København, er stiftet af 30-årige Jonas Vognsen og 29-årige Morten Astrup, der begge følger med, når EG overtager selskabet som det 16. opkøb på fem år.

De to stiftere fik under et studieophold på Harvard University i USA ideen til at rekruttere gode IT-studerende og give dem erhvervserfaring gennem opgaver hos virksomheder, mens de stadig læser.

Den danske IT-branche har i nogen tid råbt på IT-specialister. Der står i hundredvis – hvis ikke i tusindvis af job ledige til de rigtige kræfter, men det kniber gevaldigt med at finde dem.

»IT Minds er i sig selv en lille god forretning, hvor vi har været kunder en tid og også ansat nogle af dem, der blev færdige. IT skal hjælpe Danmark og danske virksomheder med at blive mere produktive, men vi lander hurtigt i flaskehalsproblemer, og så må vi som branche tage noget af ansvaret og ikke blot kræve mere af politikerne. Ellers siddetrvi blot og flytter rundt på de IT-kompetencer, der er i Danmark. Det svære for alle, der kommer ud fra en læreanstalt, er at få det første job. Hvis man sikrer dem relevant erfaring, mens de studerer, bliver de bedre kandidater til job ude i virksomhederne,« siger Leif Vestergaard, administrerende direktør for EG.

Han vil ikke ud med prisen for overtagelsen af, hvad han kalder »en talentfabrik med et stort potentiale«, men han glæder sig over muligheden for at kunne kombinere ny viden hos de unge med den nuværende erfaring i virksomhederne.

»Vi har haft en del unge inde som udviklere i en periode. Mange virksomheder vælger at lægge opgaver i Indien, Ukraine m.m., men her får vi lokal arbejdskraft, som kan tages ind og løse konkrete opgaver her og nu på områder, hvor der i første omgang ikke er plads til at ansætte en fuldtidsmedarbejder. IT-branchen får efterhånden en højere gennemsnitsalder, så der er behov for at få ny inspiration ind. Den kommer de unge med, og fordi de er flasket op med nye teknologier, udvikler de på en ny måde,« tilføjer EG-koncernchefen.

IT Minds fortsætter som selvstændigt selskab med samme navn og ledelse.

»Vi glæder os rigtigt meget, og det giver da stolthed, at man har skabt noget, som andre synes er så spændene, at de gerne vil købe det. Nu får vi et godt og stærkt samarbejde med EG, så vi kan ekspandere i Danmark og i det øvrige Skandinavien. I Danmark vil vi kunne tilbyde medarbejderne nye muligheder, som et lille selskab normalt ikke kan, f.eks. sommeruniversitet med forskellige kurser og en mentorordning,« siger Jonas Vognsen.

De studerende læser datalogi, IT-ingeniør eller spiludvikling på DTU, Københavns Universitet, IT-Universitetet, Computer Science i Aarhus eller IT-Ingeniørerne i Aarhus.

»Det er videregående uddannelser, altså med master i IT. Det er dem, der er efterspurgte, og som har et højt niveau,« siger Jonas Vognsen.

EG, der blev stiftet i 1977 i Herning som EDB-Gruppen, har 1.300 medarbejdere i de tre skandinaviske lande. Kapitalfonden Axcel købte i 2013 EG, der sidste år omsatte for over 1,6 milliarder kroner og fik et driftsresultat på 195,2 millioner kroner. 76 procent af omsætningen ligger i Danmark.

Siden 2010 har EG opkøbt 15 virksomheder, den seneste danske var Datapro i 2013. IT Minds bliver virksomhed nummer 16.