IT-iværksætters amerikanske eventyr styrer mod børsen

Den dansk-stiftede kundeservice-platform Zendesk sigter efter en børsnotering, siger direktør Mikkel Svane til amerikansk medie.

Direktør Mikkel Svane rykkede i 2009 firmaet Zendesk til Silicon Valley. Efterfølgende har firmaet igen åbnet kontor i Danmark til selskabets udviklingsafdeling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"En børsnotering er vores mål."

Sådan lyder meldingen fra direktør Mikkel Svane, der i 2009 rykkede kundeservice-platformen Zendesk fra Danmark til tech-mekkaet San Francisco i Californien.

Og noget tyder på, at Zendesk for alvor har slået rødder i USA med endnu en stor kapitalindsprøjtning.

I et interview med Techcrunch.com fortæller Mikkel Svane, der sammen med Alexander Aghassipour og Morten Primdahl stiftede Zendesk i 2007, om de 60 mio. dollars yderligere, som selskabet netop har sikret.

Den nye indsprøjtning, der er kommet i hus med hjælp fra blandt andre Goldmann Sachs, Redpoint Ventures og Charles River Ventures, bringer Zendesk op på 86 millioner dollars i rejst kapital.

Zendesks udvikling virker da også lovende med store kunder som bloggingtjenesten Tumblr, Groupon og spilmagerne Zynga. Zendesk gør det nemt for firmaer at udføre deres kundeservice ved hjælp af blandt andet IP-telefoni, iPad-applikation og Twitter-integrering.

Det har ifølge firmaet selv skaffet dem 20.000 kunder på verdensplan, der tilsammen betjener 70 millioner kunder gennem Zendesk.

"Siden vi startede Zendesk i 2007, har verden drastisk ændret sit syn på kundeservice," siger Mikkel Svane til Techcrunch.

"Forbrugerne har mere magt end nogensinde før, og det tvinger firmaer til fuldstændig at tænke måden, de kommunikerer med deres kunder på, om. Nutidens forbrugere forventer allestedsnærværende kundeservice med det samme, der samtidig er transparent og autentisk," siger Mikkel Svane til Techcrunch.

Tiltroen til Mikkel Svane og kompagni er også stor hos Charles River Ventures, der har været investor, siden Zendesks spæde start.

"Siden vores A-serie-investering (den første investeringsrunde i venture-funding, red.) i Zendesks meget tidlige dage, har vi set Mikkel og hans hold bygge et fremragende firm og en platform, der er elsket af både store og små kunder," siger partner i Charles River Ventures Devdut Yellurkar til Techcrunch og fortsætter:

"Vi er meget imponerede over deres vækst, og Zendesk er klar til at accelerere."

De to andre medstiftere Morten Primdahl og Alexander Aghassipour rykkede i 2009 med til USA, hvor Zendesk i dag ifølge firmaets hjemmeside har 250 medarbejdere og hovedsæde midt i San Francisco.