IT-iværksættere kan se frem til ny milliardfond

Fonden Northzone Ventures har stampet over en milliard friske venturekroner op til en ny fond, der er målrettet IT-selskaber i Norden.

Foto: Mads Nissen
Der er friske venturemillioner på vej mod håbefulde IT-iværksættere i Danmark.

Venturefonden Northzone meddeler torsdag, at den er klar med en ny fond på 150 millioner euro (1,1 mia. kr.), som er målrettet nordisk innovation.

Målet med fonden er at rejse i alt 200 millioner euro, og lykkes det, så vil fonden, der hedder Northzone VII, blive venturefondens største til dato.

I en pressemeddelelse noterer Northzone sig, at den oplever, at der for tiden er »en stigende international interesse« for selskaber med »Nordic DNA«. Det i kombination med den »stadig hurtigere innovationstakt«, som Northzone oplever i Norden, mener fondens ledelse, at der er store muligheder på feltet.

Gregers kronborg, der er partner på Northzones afdeling i København, peger på, at han ser muligheder blandt både iværksættere og vækstkandidater.

»Vi vil også fremover fokusere på skalerbare og globale markedsmuligheder og fordele vores investeringer på selskaber i de tidlige faser og selskaber i internationale ekspansionsfaser. Det fokus har givet os en ledende position i dag, og vi ser frem til at være med til at skabe mange nye vækstselskaber i de kommende år,« siger han i meddelelsen.

Northzone har over de seneste to år blandt andet investeret i virksomheder som TrustPilot, SpaceApe Games, eProspects, Widespace og iZettle.