IT-iværksættere kan se frem til ny milliardfond

Fonden Northzone Ventures har stampet over en milliard friske venturekroner op til en ny fond, der er målrettet IT-selskaber i Norden.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er friske venturemillioner på vej mod håbefulde IT-iværksættere i Danmark.

Venturefonden Northzone meddeler torsdag, at den er klar med en ny fond på 150 millioner euro (1,1 mia. kr.), som er målrettet nordisk innovation.

Målet med fonden er at rejse i alt 200 millioner euro, og lykkes det, så vil fonden, der hedder Northzone VII, blive venturefondens største til dato.

I en pressemeddelelse noterer Northzone sig, at den oplever, at der for tiden er »en stigende international interesse« for selskaber med »Nordic DNA«. Det i kombination med den »stadig hurtigere innovationstakt«, som Northzone oplever i Norden, mener fondens ledelse, at der er store muligheder på feltet.

Gregers kronborg, der er partner på Northzones afdeling i København, peger på, at han ser muligheder blandt både iværksættere og vækstkandidater.

»Vi vil også fremover fokusere på skalerbare og globale markedsmuligheder og fordele vores investeringer på selskaber i de tidlige faser og selskaber i internationale ekspansionsfaser. Det fokus har givet os en ledende position i dag, og vi ser frem til at være med til at skabe mange nye vækstselskaber i de kommende år,« siger han i meddelelsen.

Northzone har over de seneste to år blandt andet investeret i virksomheder som TrustPilot, SpaceApe Games, eProspects, Widespace og iZettle.