IT-iværksætter køber nyhedsmedier

Stifteren af Jobindex har købt Computerworld og flere danske online IT-medier.

Kaare Danielsen, der er stifter af Jobindex, har nu føjet en hel stribe danske onlinemedier til sin virksomhed. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kaare Danielsen, der er manden bag landets største jobportal Jobindex, kan nu skrive medieejer på visitkortet.

I går meddelte Jobindex A/S, at det First North-noterede selskab har overtaget IDG Danmark A/S fra IDGs amerikanske moderselskab International Data Group. Dermed bliver Kaare Danielsen og Jobindex ejer af Computerworld, ComOn, PCworld og Channelworld.

Ud over medierne får Jobindex jobplatformen Jobworld, kursusudbyderen IDG Kurser, konferencearrangøren IDG Event, communitysitet Eksperten.dk, telemarketingbureauet IDG Direct og de danske licenser til IDG Connect og IDG Technetwork.

Jobindex har i en lang periode forsøgt at sætte sig hårdt på segmentet af IT-professionelle, som er et af de få områder, hvor branchen stadig har vanskeligt ved at finde ansøgere. Opkøbet skal ses som et led i en strategi, hvor Jobindex rykker tættere på IT-folket.

»Det giver nogle spændende muligheder at kunne kombinere en jobdatabase, nyhedssites og et rekrutteringsbureau. Vi får med ét adgang til 200.000 månedlige brugere af IT-nyheder,« forklarer Kaare Danielsen.

Jobportaler er i stigende grad i konkurrence med store sociale netværk som eksempelvis LinkedIn. Opkøbet er et svar på den trussel, da erfaringer fra USA viser, at LinkedIn har det vanskeligt i forhold til specialiseret fagnetværk, hvor fagfolk debatterer og bliver introduceret for hinanden. Opkøbet skal være med til at skabe et fagligt netværk af IT-folk, der kombinerer nyheder, diskussioner og indhold leveret af brugerne og samtidig giver brugerne indgang til job- og karrieremuligheder.

Fra database til rådgivning

Siden benene blev slået væk under annoncemarkedet som et resultat af krisen, har Jobindex arbejdet på at bevæge sig fra at være en klassisk jobdatabase til at være en rådgivningsvirksomhed i forsøget på at udvide paletten af forretningsområder.

Kaare Danielsen understreger, at der er tale om en aktieovertagelse og ikke en fusion. Hvert selskab fortsætter som selvstændige enheder på hver deres adresse.

»Vi skal skabe synergieffekter og hjælpe hinanden med at tjene flere penge. Det er jo ikke nyt, at jobannoncer finansierer nyheder. Det nye er, at jobdatabasen nu står som ejeren,« siger Kaare Danielsen, som med købet af IDG Danmark har føjet nye forretningsområder til Jobindex, der forventer en omsætning på 140 millioner kroner og et driftsoverskud på 25 millioner kroner før skat i 2013 mod en tidligere udmeldt forventet omsætning på 120 millioner kroner og et driftsoverskud på 30 millioner kroner. Jobindex forventer, at opkøbet vil påvirke indtjeningen positivt fra 2014.