IT-investeringer går til software i 2013

Samlet vil IT-investeringer runde 2.069 milliarder dollar i år. De største investeringer forventes foretaget i softwarefeltet, vurderer analysefirmaet Forrester.

Virksomheder og offentlige myndigheder vil i 2013 investere samlet 12 milliarder kroner i IT, lyder det fra analysehuset Forrester. Herunder blandt andet applikationer til mobile enheder. Fold sammen
Læs mere

I 2013 vil der samlet blive investeret for 2.069 milliarder dollar - eller op mod 12.000 milliarder kroner på IT-området, hvor den største andel går til software. Samlet vil offentlige myndigheder og private virksomheder investere 542 milliarder dollar eller cirka 3.106 milliarder kroner i software.

Det vurderer fra analysevirksomheden Forrester, der netop har offentliggjort sin vurdering af det samlede felt for investeringer i IT på verdensplan, skriver techsitet Techcrunch.

Største investeringer i software

Samlet set vil softwareinvesteringerne ifølge Forrester vokse 3,3 procent i år, mens væksten i 2014 forventes at nå op på 6,2 procent. Ifølge Techcrunch beskriver Forrester-analytiker Andrew Bartels ikke nødvendigvis vækstraterne som imponerende, men fortsat som stærkere end nogen anden kategori inden for IT-feltet.

»Software er det område, hvor de fleste af de store ændringer inden for teknologien finder sted lige nu,« vurderer Andrew Bartels og henviser til områder som cloudbaserede løsninger, der vil sige softwareløsninger, som tilgås via internettet i stedet for lokalt, samt til software inden for analyse af data også kaldet »big data« og til apps til mobile enheder.

Ifølge Forrester udgør applikationer - eller programmer - da også den største post inden for softwareinvesteringerne med en forventet samlet investering på 234,6 milliarder dollar i 2013 - svarende til cirka 1.344 milliarder kroner.

Mere optimisme hos Gartner

Tidligere i juli kom IT-analysehuset Gartner ligeledes med en prognose for IT-investeringerne i 2013.

Her er forventningerne lidt mere positive for 2013, hvor analysehuset samlet set forventer, at der vil blive investeret hele 3.648 milliarder dollar i IT. Analysehuset peger på forretningssoftware som et af de områder, der vokser. Forventningen er en vækst på 6,4 procent i 2013.

Forbrugerne vil have tavlecomputere

Prognoserne fra begge selskaber er for investeringer hos virksomheder og offentlige myndigheder - og rummer altså ikke forbrugernes køb af IT.

Når det gælder forbrugernes investeringer i ny teknologi, er det i høj grad tavlecomputere, der kommer til at stå højt på ønskelisten i 2013, har Gartner vurderet tidligere i år. Herfra lyder estimatet, at antallet af forsendelser fra producenterne til hylderne i butikker verden over vil stige med 67,9 procent i 2013 i forhold til 2012.

Det svarer til en forventning om, at antallet til stige fra 120 millioner i 2012 til cirka 202 millioner i 2013.

»Forbrugerne vil have computerenheder, de kan tilgå »anytime-anywhere« (alle steder til enhver tid, red.), og som let giver dem mulighed for at forbruge og producere indhold, ligesom de vil dele og have adgang til indholdet fra forskellige produkter. Mobilitet er afgørende både i de modne og de nye markeder,« har researchdirektør Carolina Milanesi tidligere vurderet.

Samtidig vil der ligeledes blive sendt flere mobiltelefoner til butikkerne fra producenterne, mens de traditionelle stationære og bærbare computere til gengæld rutsje længere ned ad ønskelisterne.