It har et kedeligt image

Image. Udfordring at få it-branchens image til at svare til virkeligheden, mener it-formand.

Hver femte it-chef peger på et kedeligt image som den primære årsag til, at it-uddannelserne trods en fremgang i årets ansøgertal generelt har svært ved at tiltrække studerende, oplyser webportalen Version 2.

Det fremgår af en undersøgelse gennemført i organisationen Dansk IT's panel af 184 it-chefer, skriver it-mediet Version2. It-direktør hos Nykredit og formand for Dansk IT, Lars Mathiesen, er enig i, at it-branchen har et image-problem i forhold til de unge, men han mener samtidig, at det kedelige image ikke er retvisende.

- Problemstillingen er, at det image, der måske var rigtigt for fem år siden, stadig hænger ved, når de unge skal vælge uddannelse. Udfordringen er derfor at få vores image til at svare til virkeligheden og de mange muligheder, som en it-uddannelse åbner for, siger Lars Mathiesen.

Han mener, at opgaven med at få ændret branchens image blandt de unge ligger hos - og skal løses af - it-uddannelserne og aktører i både det private og den offentlige sektor.

I undersøgelse siger otte ud af ti it-chefer, at de selv kan bidrage til at øge interessen for it-faget. De peger blandt andet på, at vejen frem kan være et bedre samarbejde mellem virksomheder og uddannelserne om eksempelvis praktik og opgaveskrivning.

jlu