IT-gulddreng i nye problemer: Nu handler han metaller i Afrika

Tidligere 2M-stifter Michael Mathiesen har problemer med at rejse den nødvendige kapital til svensk firma – kurator frustreret, over at han er taget til Afrika.

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Michael Mathiesen kender i sandhed til modgang.

Oveni problemerne med at holde sit seneste projekt kørende, producenten af trådløse headsets, Cellpoint, kæmper Michael Mathiesen med en utålmodig kurator, der konstant rykker for informationer i forbindelse med konkursbegæringen over to danske datterselskaber.

Børsen skriver, at advokaterne Michael Ziegler og Andreas Kjærgaard Mylin fra advokatkontoret Plesner er frustrerede over, at de ikke kan få de nødvendige data fra Michael Mathiesen i forbindelse med behandlingen af konkursboet i to danske datterselskaber.

”Vi har meget svært ved at få informationerne fra den tidligere ledelse, herunder regnskabsinformationer fra Sverige. Vi har bedt om det flere gange, men det kommer ikke. Der kommer kun noget halvfærdigt noget,” siger Andreas Kjærgaard Mylin.

Forklaringen er, at Michael Mathiesen er rejst til Afrika – hvor han har opholdt sig de seneste tre måneder.

”Forklaringen fra Mathiesen er, at han de seneste tre måneder har været i Ghana, hvor han har handlet med ædelmetaller, og vores kommunikation med ham gennem de sidste tre måneder er foregået sporadisk fra Ghana,” siger Mylin.

Michael Mathiesen var igennem mange år en pioner i dansk erhvervsliv, da han brugte en del af sin formue, som han havde tjent på at sælge en IT-virksomhed i starten af halvfemserne, på at stifte ventureselskabet 2M Invest, der investerede i umodne IT-virksomheder.

Trods en hård kamp, bl.a. med Lars Kolind i front, lykkedes det ikke Mathiesen at redde 2M Invest fra konkursen – der kom i kølvandet på hele IT-boblens krak. Dengang fik investorer verden over pludselig kolde fødder, da det viste sig, at mange af IT-virksomhederne ikke havde udsigt til at tjene penge, men at de i mange tilfælde var blevet solgt udelukkende på luftige visioner og den hype, der omgav IT-sektoren.

Michael Mathiesen har fortsat et udmærket navn i store dele af den danske IT-branche, der ikke glemmer, at han som storaktionær i 2M Invest holdt fast i sine aktier helt til det sidste, mens andre i virksomhedens ledelse solgte ud på toppen.