IT-gigants belejring lykkedes

Oracle overtager efter måneders belejring softwarekonkurrenten BEA for over 42 milliarder kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et selskab har givet op over for IT-giganten Oracle.

Softwareproducenten BEA Systems overgav sig onsdag efter mange måneders belejring og satte »Solgt«-skiltet op på hoveddøren. Pris: 42,7 milliarder kroner.

Dermed lykkedes det BEA, der laver software, der ligger som et mellemlag mellem andre programmer og får dem til at kunne arbejde sammen, at presse det i forvejen rekordhøje bud på 35 milliarder kroner yderligere op. BEA havde nemlig ingen intentioner om at lade sig sælge og har flere gange afvist Oracle. Og Oracles topchef, Larry Ellison, hævdede ellers midt i november, at der ikke kom noget højere bud. Omvendt har Oracle ikke betalt helt så meget, som BEA selv mente at være værd.

Oracle har de seneste tre år brugt omkring 138 milliarder kroner på at købe selskaber op. Siebel Systems og PeopleSoft - sidstnævnte fjendtligt overtaget under stor, offentlig bevågenhed - er de hidtil største indkøb. Opkøbene har skærpet Oracles kamp mod det tyske SAP, som er størst på markedet for softwareprogrammer, som hjælper virksomheder til at automatisere alt fra regnskaber til personale og inventar og skabe overblik, og dermed ført Oracle væk fra det traditionelle marked for databaser.

Oracle bød i oktober 2008 35 milliarder for BEA, efter at også den omstridte, amerikanske milliardær Carl Icahn havde lagt billet ind på at overtage selskabet. Oracle trak dog sit bud tilbage senere på måneden, efter at BEAs bestyrelse afviste det som for lavt.