IT-gigant skærer igen: Skal af med op mod 4.000 ansatte

Den amerikanske IT-gigant skærer yderligere ned som følge af dårligere PC- og printersalg.

Printer- og PC-salget går ikke længere så godt, og det koster nu op til 4.000 ekstra HP-medarbejdere stillingen. Arkivfoto: Jim Young, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM YOUNG

Yderligere mellem 3.000 og 4.000 ansatte mister over de næste tre år deres job hos den amerikanske IT-gigant HP.

HP, der er den ene del af det gamle Hewlett-Packard efter opsplitningen i to selskaber, rammes af de fortsatte udfordringer for PC- og printersalget, som ifølge administrerende direktør Dion Weisler gør markederne usikre. I forvejen havde HP i februar i år annonceret, at 3.000 af de i alt omkring 50.000 stillinger på verdensplan skulle skæres bort inden udgangen af 2016.

PC- og printersalget er ramt af, at folk bruger deres penge på smartphonetelefoner og gemmer dokumenter og billeder på netlagertjenester eller harddiske derhjemme i stedet for som hidtil at printe dem ud. Derfor er HP i færd med at omstille sit fokus mod virksomhederne og sælge flere af de kraftigere PCer, større kontorprintere og også 3D-printere, hvor man f.eks. kan få printet de modeller af nye produkter, som er tegnet på skærmen, så man står med en fysisk vare i hånden og kan vurdere den.

PC-salget faldt i tredje kvartal med 5,7 procent i forhold til sidste år, meldte analysehuset Gartner, som følger teknologimarkederne tæt, ud tidligere på ugen. Dermed er salget gået tilbage i otte kvartaler i træk.

HP blev splittet i HP og Hewlett-Packard Enterprise. Sidstnævnte sælger servere og datacenterteknologi og har omkring 240.000 ansatte.

Aktiekursen i HP faldt med 1,3 procent efter udmeldingen om yderligere fyringer men er steget med 28 procent i år.