IT-formand bliver nordisk direktør

Cecilia Bonefeld-Dahl skifter til IT-leverandøren Ciber.

Cecilia Bonefeld-Dahl, som siden 2014 har været formand for den danske IT-Branchen, er nu nordisk direktør for Ciber. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for brancheforeningen IT-Branchen, Cecilia Bonefeld-Dahl, er ny nordisk direktør for IT-leverandøren Ciber.

43-årige Cecilia Bonefeld-Dahl kommer fra en stilling som administrerende direktør for IT-virksomheden GlobIT.

Ciber har omkring 550 medarbejdere i Norden, som rådgiver og står for IT-systemer for den offentlige og private sektor. På verdensplan har Ciber 6.500 medarbejdere i 15 lande, og det er danske Henrik Rasmussen, der er Cibers europæiske direktør.

Cecilia Bonefeld-Dahl har en SPRØK-uddannelse i international økonomi og sprog fra Handelshøjskolen i København (CBS) fra 1999, hvor hun allerede i tre år havde været hos IBM og først arbejdet som IT-kursusinstruktør, siden som leder af det nordiske markedsføringshold i IBM Global Services med ansvar for at indføre en ny nordisk IT-platform. I 2000-2003 var hun ansvarlig for en konsulentgruppe med speciale i forretningsrådgivning og havde TDC, Røde Kors, Novo og Danisco blandt kunderne.

I 2003 blev hun ansat hos konkurrenten Oracle med ansvar for kontakterne til partnere som f.eks. IBM i både Danmark og Island, og året efter blev hun direktør med ansvar for administrationen af de dengang 350 Oracle-medarbejdere i Danmark og flytningen af det nordiske salg fra Dublin til Danmark. I 2006 udnævntes hun til nordisk direktør med ansvar for administration og salgsstøtte i Oracle Norden med små 1.000 ansatte.

Året efter rykkede hun ind som administrerende direktør for IT-nichevirksomheden MBit-Consulting, som hun var med til at udbygge, samtidig med at hun engagerede sig mere udadvendt i det danske IT-brancheliv. Siden blev hun direktør for SAP og applikationer hos Capgemini.

Hun blev i marts 2014 valgt som formand for IT-Branchen og er desuden formand for Danmarks Eksportråds bevillingsudvalg.