IT-forening henter tidligere minister som direktør

Dansk IT indsætter den tidligere Venstre-politiker Rikke Hvilshøj som ny, administrerende direktør.

Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj skal stå i spidsen for de 7.400 medlemmer af Dansk IT. Foto: Dansk IT
Læs mere
Fold sammen

Den tidligere minister Rikke Hvilshøj er blevet ansat som ny administrerende direktør i interesseorganisationen Dansk IT, som dermed kun nåede at have Per Andersen på posten i to år.

Rikke Hvilshøj, som tiltræder 1. december 2015, kommer fra en stilling som politisk chef i tænketanken CEPOS og var tidligere integrationsminister, valgt for Venstre til Folketinget i ti år. Hun skal nu stå i spidsen for Dansk IT, som samler IT-professionelle uden for selve IT-verdenen og i dag har 7.400 medlemmer.

Per Andersen blev i juni 2013 hentet ind i direktørstolen fra posten som administrerende direktør for analysehuset IDC. Det skete, da Dansk IT satte den mangeårige direktør, Tony Franke, på porten.

»Dansk IT står overfor at skulle udvikle sig endnu mere som interesseorganisation og ønsker i den forbindelse en anden profil. Dansk IT-skal appellere bredere, og det kræver debatter, analyser, holdninger og anbegalinger, der adresserer de digitale udfordringer og muligheder, som danskerne i dag møder lige fra børnehavealderen til livet som pensionist. Rikke Hvilshøj skal med sin store politiske erfaring, sit netværk og sin erfaring fra erhvervslivet styrke Dansk ITs stemme i samfundsdebatten, over for politikerne og andre beslutningstagere,« siger Carsten Nørgaard, formand for Dansk IT, i en udtalelse i forbindelse med direktørskiftet.

Han tilføjer, at Per Andersen de seneste to har har »Dansk IT godt igennem en periode præget af lavkonjunktur« og arbejdet med at styrke organisationens netværk, kurser, certificering og konkurrencer.

Rikke Hvilshøj var minister fra februar 2005 til november 2007, hvor hun trådte tilbage. I 2008 forlod hun Folketinget og blev markedsdirektør i Dansk Erhverv. Siden har hun været marketingsdirektør i Konica Minolta Danmark og senest politisk chef i CEPOS.

Dansk IT er grundlagt i 1958.