IT-folk vil gerne flytte

IT-folk er mobile, og mere end halvdelen vil gerne flytte, hvis det rigtige job dukker op.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT-folk er klar til at flytte, hvis det rigtige job byder sig. Den generelle opfattelse er, at danskerne ikke er særlig ”job-mobile”, gælder ikke for IT-branchen. Det viser en rundspørge blandt 1.088 jobsøgere gennemført af IT-Jobbank.
Annonce:

Mere end halvdelen af de adspurgte vil gerne flytte, hvis den rigtige mulighed dukker op. Kun 6,8 pct. mener, at de allerede har drømmejobbet.

"Definitionen af drømmejobbet er forskellig for os alle, men de fleste af os er enige om, at parametre som løn, jobbets indhold og personlige og faglige udviklingsmuligheder er væsentlige for vores villighed til at flytte for drømmejobbet," siger Bettina Ravn, adm. direktør hos IT-Jobbank, Bettina Ravn.

Cirka 80 procent af dem, der er villige til at flytte for drømmejobbet, vægter disse tre parametre som afgørende for deres jobmobilitet. Andre vigtige faktorer er ansvar på jobbet og hjælp til relokalisering fra arbejdsgiveren, hvor omtrent 50 procent af deltagerne anser disse som afgørende faktorer for deres job-mobilitet.

Godt halvdelen af de folk, der ikke ønsker at flytte væk fra deres nærområde, begrunder deres valg med, at de ikke vil flytte væk fra deres omgangskreds, har børn, ejer bolig, eller har en partner, som er glad for sit job.

"Dette er helt naturligt. Over 95 procent af deltagerne er mellem 26 - 55 år, og i den alder har mange en fast partner, har stiftet familie eller investeret i bolig. Derfor kan det være svært at pakke sit liv sammen, hvis det indebærer, at partneren skal opgive sit job, børnene skal skifte institution, og at man eventuelt skal sælge sin bolig i et stagnerende marked," siger Bettina Ravn.

Godt halvdelen af de adspurgte er også parat til at flytte til en anden del af verden, hvis det rigtige job dukker op.