IT-firma rykker ind i Carlsbergbyen

Øl-byen midt i hovedstaden får sit første nye erhvervsbyggeri - lokalt IT-firma rykker ind i gammel direktørvilla og nybygget domicil.

Sådan kommer IT-firmaet Edlunds nye kontorer til at se ud - midt mellem bevarede bygninger i Carlsbergbyen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsbergbyen på grænsen mellem Valby, Vesterbro og Frederiksberg får snart sit første nye erhvervsbyggeri. Det lokale IT-firma Edlund vil rykke ind dels i en tidligere direktørbolig, Faxehus, dels bygge 4.500 nye kvadratmeter.

"Vi er glade for, at Edlund har valgt at placere sit nye erhvervsdomicil i Carlsbergbyen. Der er allerede fuld gang i udviklingen af det nye bykvarter, og dette byggeprojekt er med til at understrege Carlsbergbyens mangfoldighed," udtaler Morten G. Fossum, direktør i partnerskabet bag udviklingsområdet, ejet af bryggerikoncernen samt Realdania, PFA Pension, Topdanmark og Pensam.

Edlund købte sidste sommer Faxehus og en cirka 8.000 kvadratmeter stor grund, ifølge nyhedsbrevet estatemedia.dk for en pris på 53 millioner kroner. Villaen skal renoveres, og ved siden anlægges en p-kælder i to etager og kontorer, tegnet af Erik Møller Arkitekter.

Den kommende erhvervsbeboer i ølbyen er grundlagt i 1992 og har speciale i at levere IT-løsninger til pensions- og finanssektoren. Firmaet har omkring 200 ansatte, og datterselskabet Edlund Ejendomme har i en årrække opkøbt og renoveret flere villaer i nærområdet ved Søndermarken og Valby Bakke. Edlund bor selv i flere tidligere villaer, men rykker snart domicilet nogle få hundrede meter.

Ølplaner ramt af finanskrise

Planerne om Carlsbergbyen opstod i 2008, da den efterhånden utidssvarende ølproduktion med rødder tilbage fra 1847 rykkede til Fredericia.

Carlsberg fastholder dog hovedkontor, museum, besøgscenter og mikrobryggeri - og vil desuden skabe en helt ny bydel med omkring 3.000 lejligheder. De samlede byggeplaner løber op i 15-20 milliarder kroner og ventes at strække sig over 15 år - men finanskrisen lagde fra start en kraftig dæmper på investeringerne.

Kæmpeskole på vej

Carlsbergbyen fik sit helt store gennembrud i december 2012, da Folketinget gav grønt lys for, at professionshøjskolen UCC (University College Capital) kunne samlet 10.000 studerende og 800 ansatte i nye lokaler.

Det samlede byggeri til over en milliard kroner er i fuld gang - og samtidig er Enghave Station ved at blive flyttet nogle hundrede meter mod vest, så den fremover kan betjene både UCC og hele Carlsberg-byen.

Hele byen omfatter 330.000 kvadratmeter svarende til 45 fodboldbaner. Planen er at genbruge og nybygge i alt omkring 600.000 kvadratmeter fordelt med 45 procent til erhverv og butikker, andre 45 procent til boliger og de resterende til eksempelvis børnehaver og skoler.