IT-firma afviser bestikkelse

Direktøren for et af de to IT-firmaer, der er nævnt i sagen om bestikkelse af offentligt ansatte, afviser anklagerne. Virksomheden er helt ny, pointerer han.

Læs mere
Fold sammen

Seks personer sidder varetægtsfængslet og yderligere syv er sigtet i en omfattende sag af bestikkelse i forbindelse med IT-indkøb i det offentlige.

To virksomheder er nævnt i forbindelse med sagen, men direktøren for det ene selskab afviser, at man har gjort sig skyldig i korruption. I et brev til virksomhedens kunder og leverandører, som TV Øst er kommet i besiddelse, nægter direktøren anklagerne.

Direktøren understreger, at firmaet er ganske nyt, og derfor kan man ikke forholde sig til det, der skete i periode 2007-2015, hvor bestikkelsen angiveligt er foregået.

»Vi kan derfor ikke stå på mål for påståede forhold i den nævnte periode, 2007-2015, men må alene forholde os til den periode, vi har været på markedet som virksomhed,« hedder det ifølge TV Øst i brevet fra virksomheden, der er omfattet af navneforbud.

Tre af virksomhedens medarbejdere er sigtet i sagen, der handler om bestikkelse af en medarbejder fra Region Sjælland og en medarbejder fra Rigspolitiet.

»Vi har endnu ikke handlet med hverken Region Sjælland, Rigspolitiet eller Kriminalforsorgen,« påpeger direktøren for IT-virksomheden.

Vedkommende skriver videre, at firmaet ikke har en særlig konto til smøring af kunder.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, overtog torsdag efterforskningen af sagen.