IT-fagforening: CSC-fyringer kom som et chok

Den massive fyringsrunde i IT-virksomheden CSC, hvor over en tredjedel af medarbejderne står til at blive fyret, kommer som et kæmpe chok for medarbejderne, lyder det fra IT-fagforening.

Foto: JENS NØRGAARD LARSEN. IT-virksomheden CSC vil fyre 400 medarbejdere i Danmark. Samlet bliver der afskediget omkring 500 ansatte i Danmark, Norge og Sverige, men CSC planlægger samtidig at ansætte 150 nye medarbejdere.
Læs mere
Fold sammen

Medarbejderstaben i IT-virksomheden CSC tog tirsdag imod massivt slag til kindbenet, da selskabets ledelse meldte ud, at hele 400 ansatte i Danmark vil blive præsenteret for en fyreseddel i den kommende tid. Det svarer lidt over en tredjedel af det samlede antal medarbejdere i CSC's danske afdeling.

Meldingerne fra CSC-ledelsen har ellers hidtil været, at virksomheden efter en række svære år nu var tilbage på sporet og i fremgang, lyder det fra de IT-ansattes fagforening, Prosa.

»Alle er fuldstændigt chokerede. Det kom fuldstændig som et lyn fra en klar himmel. Alle bulletiner fra den øverste ledelse den seneste tid har været, at det går godt. At organisationen er blevet tilrettet og på vej videre. Og så vil ledelsen så pludseligt skære en tredjedel af medarbejderne væk, siger Niels Bertelsen, der er formand for Prosa.

Han fortæller, at selskabets medarbejdere tirsdag blev orienteret om den store afskedigelsesrunde. Fyringerne kommer samlet set til at berøre 500 ansatte i Danmark, Norge og Sverige, hvor den danske afdeling altså må tage det absolut største tab med 400 medarbejdere. Prosa vil nu indlede forhandlinger med CSC-ledelsen om vilkårene for aftrædelserne.

CSC har oplyst, man samtidig vil ansatte 150 nye medarbejdere, men det fremgår ikke umiddelbart, hvor nyansættelserne rent geografisk vil blive placeret.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra CSC's direktør, Jørgen Jakobsen.