IT Factory var på vej til rekordoverskud

Var IT Factory-skandalen ikke blevet afsløret, ville den tidligere it-direktør Stein Bagger efter alt at dømme kunne fremvise endnu et rekordoverskud i 2008.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Hvis IT Factory-skandalen ikke var blevet afsløret, ville den tidligere it-direktør Stein Bagger med stor sandsynlighed have fremvist endnu et rekordoverskud i 2008.

Et urevideret 2008-regnskab, som ikke tager højde for Baggers svindelnumre, viser, at IT Factory på papiret havde oparbejdet et overskud på 185 millioner kroner med udgangen af november. Det skriver epn.dk.

Frem til konkursen den 1. december var der bogført et salg på knap 1,1 milliarder kroner. I 2007 var omsætningen knap 850 millioner kroner med et overskud på 121 millioner kroner.

Regnskabet er udarbejdet, efter at IT Factory-skandalen blev kendt, og indgår i dag i advokaternes arbejde med at rydde op efter den bedragerisigtede Stein Bagger.

Udadtil var der altså fuld damp på IT Factory-kedlerne. Efterfølgende har en granskning af regnskabsbøgerne imidlertid afsløret, at kun en procent af salget var reelt. Resten var ren fiktion skabt ved at malke banker og leasingselskaber, der intetanende postede millioner af kroner i finansieringen af ikke-eksisterende handler med primært it-software.

/ritzau/