IT Factory-partnere fortsat hemmeligholdte

Navnene på IT Factorys partnervirksomheder, som tidligere IT Factory-direktør Stein Bagger angiveligt brugte til svindlen i selskabet, vil forblive hemmelige for offentligheden lidt endnu.

Foto: Scanpix. IT Factory-konkursboets kurator, Boris Frederiksen vil ikke offentliggøre navnene på Baggers partnervirksomheder endnu.
Læs mere
Fold sammen
Da IT Factory gik konkurs skyldte en række partnerselskaber omkring 180 mio. kr. til selskabet. Det er penge, som kurator Boris Frederiksen fortsat må spejde forgæves efter, og han understreger, at tålmodigheden med selskaberne på et tidspunkt holder op.

"Vi vil ikke holde navnene på partnervirksomhederne hemmelige til evig tid. Det er noget, som vi løbende vil vurdere, men pt. er der stadig behov for at holde navnene hemmelige," siger han til business.dk.

Han peger på, at der kan være mange årsager til ikke at offentliggøre navnene på partnerselskaberne.

Kan skade politiets arbejde
"Der kan f.eks. være en dialog med selskaberne, som vi fortsat afventer resultatet af. Det kan være fordi, at en offentliggørelse af navnene kan skade bagmandspolitiets arbejde.

Endelig kan det også skyldes igangværende undersøgelser af selskaberne, der først skal færdiggøres, så vi ved, om selskaberne er blevet misbrugt eller ej," siger Boris Frederiksen.

Det er nemlig stadig for tidligt at afgøre, om selskaberne har medvirket bevidst til svindlen eller er blevet misbrugt. Boris Frederiksen har endnu ikke drøftet en offentliggørelse af navnene med bagmandspolitiet.

"Jeg kan under alle omstændigheder ikke oplyse navnene, før jeg ved, om det er problematisk for bagmandspolitiet. Jeg har som udgangspunkt tavshedspligt," understreger Boris Frederiksen.