IT-branchen mangler kompetent arbejdskraft

Kyndige IT-hænder er blevet en mangelvare i Danmark, og efterspørglsen vil blot stige i fremtiden, vurderer Dansk Industri. IT-Branchens direktør kalder situationen for en »hæmsko« for vækst.

Kyndige IT-hænder er blevet en mangelvare i Danmark, og efterspørglsen vil blot stige i fremtiden, vurderer Dansk Industri. IT-Branchens direktør kalder situationen for en »hæmsko« for vækst. Fold sammen
Læs mere

Det vrimler ikke ligefrem med hænder, der er gode til IT i Danmark. Faktisk er dygtige og kompetente IT-hoveder blevet en mangelvare, skriver Børsen.

Manglen resulterer i tabte ordrer for milliarder og dermed tabt indtjening, melder blandt andet IT-virksomhederne Netcompany.

Ifølge Dansk Industri mangler der i dag omkring 1.000 højtuddannede IT-kandidater i branchen. Medarbejdere, som blandt andet er med til at udvikle nye produkter og derfor er nødvendige for vækst. Men i 2020 vil der ifølge beregninger fra DI ITEK (et branchefællesskab i Dansk Industri, red.), mangle omkring 3.000 højtuddannede IT- og elektronikkandidater i branchen. Branchedirektøren i DI ITEK, Adam Lebech, ser rekrutteringen af kyndige IT-medarbejdere som den største udfordring for virksomheder i branchen.

»Det er allerede et problem i dag. Virksomhederne kan ikke finde de kvalificerede medarbejdere, de skal bruge,« siger han til avisen.

Også ifølge en måling foretaget af brancheorganisationen IT-Branchen er manglen på arbejdskraft den største barriere for vækst. Organisationens administrerende direktør, Birgitte Hass, kalder over for Børsen situationen for en »hæmsko« for den vækst, Danmark ellers burde have i en digital tidsalder.