IT-branchen mangler kompetent arbejdskraft

Kyndige IT-hænder er blevet en mangelvare i Danmark, og efterspørglsen vil blot stige i fremtiden, vurderer Dansk Industri. IT-Branchens direktør kalder situationen for en »hæmsko« for vækst.

Kyndige IT-hænder er blevet en mangelvare i Danmark, og efterspørglsen vil blot stige i fremtiden, vurderer Dansk Industri. IT-Branchens direktør kalder situationen for en »hæmsko« for vækst. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vrimler ikke ligefrem med hænder, der er gode til IT i Danmark. Faktisk er dygtige og kompetente IT-hoveder blevet en mangelvare, skriver Børsen.

Manglen resulterer i tabte ordrer for milliarder og dermed tabt indtjening, melder blandt andet IT-virksomhederne Netcompany.

Ifølge Dansk Industri mangler der i dag omkring 1.000 højtuddannede IT-kandidater i branchen. Medarbejdere, som blandt andet er med til at udvikle nye produkter og derfor er nødvendige for vækst. Men i 2020 vil der ifølge beregninger fra DI ITEK (et branchefællesskab i Dansk Industri, red.), mangle omkring 3.000 højtuddannede IT- og elektronikkandidater i branchen. Branchedirektøren i DI ITEK, Adam Lebech, ser rekrutteringen af kyndige IT-medarbejdere som den største udfordring for virksomheder i branchen.

»Det er allerede et problem i dag. Virksomhederne kan ikke finde de kvalificerede medarbejdere, de skal bruge,« siger han til avisen.

Også ifølge en måling foretaget af brancheorganisationen IT-Branchen er manglen på arbejdskraft den største barriere for vækst. Organisationens administrerende direktør, Birgitte Hass, kalder over for Børsen situationen for en »hæmsko« for den vækst, Danmark ellers burde have i en digital tidsalder.