ISS vokser mest i Asien - Amerika trækker ned

ISS' nye regioner ramte i første kvartal stort set samme omsætningsniveau som året før. Antallet af regioner blev skåret ned til fire med indgangen til 2016. Dog hiver Asien og Americas i modsatte retninger.

ISS kommende topchef, Jeff Gravenhorst. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Asien- og Stillehavsdivisionen, der som tredjestørste region i 2015 tegnede sig for omkring 18 pct. af koncernomsætningen, havde en fremgang i omsætningen på 3 pct. samt et resultat af primær drift, der voksede til 238 mio. kr. fra 220 mio. kr. Det svarer til en fremgang på 8 pct.

I Singapore, Indonesien og Kina havde koncernen sågar tocifret organisk vækst, mens der var lavere efterspørgsel i Hongkong og Australien, lyder det i forbindelse med regnskabet.

Den klart mindste region, Americas, havde modsat en tilbagegang i omsætningen på 7 pct. til 1810 mio. kr. fra 1936 mio. kr. Det gav en tilbagegang i driften på 11 pct.

Værst stod det til i Brasilien, hvor ISS tabte kontrakter. Det gik til gengæld bedre i USA og Argentina, skriver ISS.

Europa helt på linje

Den klart største af ISS's regioner, Kontinental Europa, omsatte for 7371 mio. kr. i årets første måneder mod 7348 mio. kr. i samme periode året før.

Kontinental Europa tegnede sig i 2015 for omkring 38 pct. af koncernomsætningen i 2015. Den store region havde et overskud af primær drift på 319 mio. kr. mod 333 mio. kr. for et år siden.

Tyrkiet, Schweiz, Østrig og Spanien bliver fremhævet af ISS som regionens største bidragydere.

Nordeuropa, der er næststørst, voksede 1 pct. på omsætningen, men landede fuldstændig på samme niveau i 2015 på den primære drift. Danmark og Storbritannien trak i positiv retning, mens Finland hev den modsatte vej, skriver ISS i regnskabet.

Kritik af ny struktur

ISS annoncerede i forbindelse med årsregnskabet, at koncernen fra og med årets første kvartal ville ændre rapporteringsstruktur. Dermed blev syv regioner reduceret til fire.

Beslutningen blev kritiseret af Handelsbanken op til regnskabet:

»Det reducerer gennemsigtigheden og øger estimatrisikoen i forbindelse med de næste par kvartalsrapporteringer. Derfor kan aktien godt blive lidt mere volatil i forbindelse med de næste par kvartalsrapporteringer end normalt«, skrev Handelsbanken i en kommentar.