ISS trimmer sig til børsnotering

Et solidt regnskab fra ISS, der fortsætter forberedelserne til en børsnotering. Overskuddet steg, men omsætningen stagnerer.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. ISS.
Læs mere
Fold sammen
Den danske service- og rengøringskoncern ISS fortsætter sin økonomiske trimning som led i forberederelserne af en børsnotering.

ISS kommer fornuftigt ud af tredje kvartal af 2013. Overskuddet før goodwill og andre poster steg således ganske pænt, nemlig fra 429 mio. kroner i tredje kvartal 2012 til 726 mio. kroner i tredje kvartal 2013.

For de første ni måneder af 2013 steg omsætningen før opkøb med fire procent. Samlet blev der omsat for 58,8 milliarder kroner. Det skal ses i sammenligning med samme periode 2012, hvor omsætningen steg med 1,7 procent.Det skyldes valutakurser og frasalg af ikke-kerneaktiviteter, at omsætningen stagnerer på knap 60 mia. kr. i de første ni måneder af 2013 sammenlignet med samme periode sidste år.

Koncernchef Jens Gravenhorst siger, at han er godt tilfreds med, at ISS fortsætter sin organiske vækst på både udviklede og nye markeder. 

"I tredje kvartal vandt vi markante nye kontrakter med Nordea, Vattenfall og Sao Paulo Internationale lufthavn," siger Jeff Gravenhorst. Han er godt tilfreds med at have organisk vækst i både udviklede og nye markeder. 

Han er også tilfreds med start af vellykkede opstarter af kontrakter med store kontrakter med selskaber som Barclays, Novartis og Citibank.

Ifølge koncernchef Jeff Gravenhorst leverer ISS et solidt kvartalsregnskab, som dog stadig er ramt af de udfordrende makroøkonomiske forhold i verden. De nye markeder i Asien, Østeuropa, Latinamerika, Israel, Syd Afrika og Tyrkiet leverer således en organisk vækst på 11 procent og udgør 23 procent af ISS* omsætning.