ISS-topchef vil ikke sætte dato på børsnotering

Kapitalfondene Goldmann Sachs Capital Partners og EQT, der ejer ISS, er i fuld gang med forberedelserne til en børsnotering af koncernen på København Fondsbørs. Men beslutningen er endnu ikke taget, siger koncernchef Jeff Gravenhorst.

ISS CEO Jeff Gravenhorst. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen

Den danske service- og rengøringskoncern ISS er i fuld gang med forberedelserne til en mulig børsnotering.

Men hvornår selskabet, der ejes kapitalfondene Goldman Sachs Capital Partners og EQT Partners, venter at gå på børsen, vil koncernchef Jeff Gravenhorst ikke løfte sløret for.

"Det har vi ikke taget beslutning om endnu. En børsnotering i Danmark er stadig den mest sandsynlige exit for vores ejere," siger Jeff Gravenhorst.

Private kapitalfonde er interesseret i at børsnotere deres selskaber for at drage fordel af de stærke equity markeder. I markedet anses det for mest sandsynligt, at Danmarks andet største selskab målt på omsætning bliver noteret næste år på Københavns Fondsbørs.

I 2005 købte kapitalfondene EQT og Goldman Sachs Capital Partners ISS af børsen. Siden har Legoejeren Kirki og en canadisk pensionskasse købt 26 procent af aktierne. Lykkes ejerne at sælge ISS til aktionærer på børsen vil det dermed lykkes i fjerde forsøg siden 2007.

Koncernchef Jeff Gravenhorst betegner regnskabsresultatet for de første ni måneder af 2013, hvor ISS omsatte for 59 milliarder kr., for et stærkt regnskab.

"Vi kom ud af de første ni måneder af året med en vækst på fire procent. Det er en lidt højere margin end samme periode sidste år, hvis vi tager højde for frasalg af virksomheder. Vi har haft et stærkt cash flow, og samtidig er gælden stærkt reduceret. Det er vi rigtig glade for," siger Jeff Gravenhorst.

ISS-chefen peger på, at selskabet i Europa har haft en organisk vækst fem procent på opgaver såsom rengøring, madlavning, tekniske vedligeholdelser og security som en løsning.

"Det er årsag til, at vi vokser i Europa på trods af, at makroøkonomien ikke vokser. ISS er specielt vokset i Storbritannien og Schweitz. Det er jo i Europa, vi har en stor del af vores forretning," siger Jeff Gravenhorst.

På de nye markeder - lige fra Asien til Østeuropa, Latinamerika, Sydafrika og Tyrkiet - var der i tredje kvartal tocifret vækst. Det er 33. kvartal i træk.