ISS-topchef tror fortsat på størst vækst i andet halvår trods god start

Ejendomsservicekoncernen ISS overraskede analytikerne på blandt andet den organiske vækst i første kvartal, der var markant bedre end ventet, giver det ikke baggrund for en opjustering, da specielle og ikke tilbagevendende forhold stod bag overraskelsen.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Det siger topchefen Jeff Gravenhorst til Ritzau Finans

- Vi har haft et udmærket kvartal med god organisk vækst, medgiver han, men forklarer, at det blandt andet skyldes, at nogle kontrakter, der sluttede med udgangen af sidste år alligevel kørte videre i noget af 2017. Samtidig har ISS haft en del "engangssalg" og på et højere niveau end ventet.

Det har været med til at trække den organiske vækst op til de realiserede 2,6 pct. i første kvartal. Analytikere adspurgt af Ritzau Estimates havde ventet en vækst på 1,8 pct. i kvartalet.

Da der er tale om nogle engangseffekter og første kvartal opjusteres forventningerne ikke.

Jeff Gravenhorst erkender også, at derfor vil væksten i andet kvartal nok blive lavere.

- Væksten er, som vi tidligere sagt, klart størst i andet halvår, hvor blandt en række store kontrakter begynder at give fuld effekt, siger han.

ISS forventninger til 2017 er fortsat at levere en organisk vækst på mellem 1,5 og 3,5 pct. mod 3,4 pct. i 2016. Driftsmarginen ventes at blive "over niveauet i 2016", da den udgjorde 5,77 pct.

Analytikere adspurgt af Ritzau Estimates ventede før regnskabet en organisk vækst for hele året på 2,8 pct. og en driftsmargin på 3,4 pct.

/ritzau/FINANS