ISS-topchef: Tilfreds trods modvind fra konjunkturer

ISS koncernchefen Jeff Gravenhorst er tilfreds med udviklingen i tredje kvartal trods modvind fra konjunkturerne. Det siger han til Ritzau Finans.

Jeff Gravenhorst Group CEO hos ISS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

- Regnskabet er dybest set, som vi havde ventet, siger han og fremhæver specielt en god organisk vækst på 4,8 pct. og en margin på 6,5 pct. - den højeste i meget lang tid.

Dertil kommer, at udviklingen på servicekoncernens kerneområder er tilfredsstillende.

Koncernchefen konstaterer, at der er konjunkturel modvind på størstedelen af koncernens markeder, men fremhæver, at det ikke er en undskyldning, men blot en forklaring. Hvordan regnskabet havde set ud, hvis der havde været medvind på den front, kan man kun gisne om.

En vending til bedre konjunkturer venter koncernen dog ikke.

- Vi ser ingen bedring (af konjunkturerne, red.) nogen steder, men omvendt ser vi heller ikke signifikante forværringer, siger Jeff Gravenhorst.

Han understreger, at væksten i koncernen sker, fordi den har vundet gode kontrakter og har en model, der kan sælge kontrakter, der er relevante for koncernens kunder.

Han glæder sig specielt over en vækst i integreret facility management på 7 pct. og en vækst i "Globale Kunder" på 11 pct., uden at have fået store kontrakter.

- Desuden er det glædeligt, at vi helle ikke taber kontrakter rundt om i verden i nævneværdigt omfang.

Trods konjunkturerne er det også værd at fremhæve en vækst i Asien på 14 pct.

- Det er muligt, fordi vi har en position, der gør, at vi kan blive med at vokse - konjunkturerne til trods, siger han.

Selv om væksten er noget mindre i de store regioner i Europa og Norden, så er det værd at notere sig, at det er alligevel lykkedes at vokse 3-4 pct. på disse markeder.