ISS-strategier skyder over målet

De seneste 10 år er det konsekvent mislykkedes for den danske servicegigant at nå målene i sin strategiplan, viser gennemgang af børskandidaten ISS's mål og resultater.

Waldemar Schmidt er tidligere topchef i ISS og i dag professionel bestyrelsesformand i en række udenlandske selskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Nu er det nu. Sådan har en perlerække af ISS-topchefer gennem tiden sagt om deres nyeste strategiplaner, der uden undtagelse har skudt langt over målet.

Dagbladet Børsen har gennemgået de tre seneste strategiplaner i service- og rengøringskoncernen, nemlig "create2005" og "Route 101", som tidligere topchef Eric Rylberg var manden bag, samt den nuværende "The ISS Way", og gennemgangen viser, at planerne skyder omkring 30 pct. over den faktiske udvikling.

Læs også: Her er de 10 dødsdømte brancher

I den seneste strategiplan "The ISS Way" er den mest konservative vision næsten at fordoble den nuværende omsætning i 2015.

Ifølge tidligere ISS-chef, Waldemar Schmidt, hvis egne strategiplaner ikke er med i opgørelsen, bliver overambitiøse strategiplaner mødt med skuldertræk længere nede i organisationen.

"Hvis man sidder som landechef og ser sådanne udmeldinger gang efter gang, er der efterhånden ingen, der bekymrer sig om strategiplanerne. De fleste tænker, nå ja, det er bare noget, de sidder og laver på hovedkontoret i København," siger Waldemar Schmidt.

Læs også: Danske unges hedeste jobdrømme

Også analytiker Martin Bo Hansen, Jyske Bank, har bemærket, at tidligere strategiplaner fra ledelsen i ISS "har været relativt optimistiske".

"Strategiplanerne har en tendens til at ligge til den lige lovligt positive side," siger Martin Bo Hansen, der er virksomhedsobligationsanalytiker og dermed har fulgt ISS-obligationerne, der er noteret i Luxembourg.

ISS ventes børsnoteret i midten af marts.