ISS: Rige asiater og latinamerikanere driver væksten

Den danske servicekoncern ISS har vokseværk. Og det er især stigende velstand i befolkningen på de såkaldte emerging markets, der driver væksten.

ISS CEO Jeff Gravenhorst. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen

I takt med at private og offentlige virksomheder får flere penge på kistebunden, vælger de også i højere grad at hyre hjælp til at vaske gulvet, tømme skraldespandene og lave mad i kantinen ude i byen.

Det er én af forklaringen på, at ISS har pæn vækst på de såkaldte emerging market, hvor der generelt set er stigende velstand.

»På de her markeder oplever vi en fremgang i middelstanden. De kræver så også, at der bliver flere lufthavne, skoler og hospitaler og det skaber vækst på områder som vores,« siger Jeff Gravenhorst, der er administrerende direktør i ISS-koncernen.Den danske servicekoncern har oplevet en organisk vækst på emerging markets på syv procent i første kvartal i forhold til samme periode sidste år. Og de udgør nu cirka en fjerdedel (26 procent) af den samlede omsætning på 19.150 millioner kroner. Det er også regioner, hvor lønposerne er markant lavere end på koncernens øvrige markeder.»Så det er yderst attraktivt at være til stede i Emerging Markets, blandt andet Asien og Latinamerika. Der er vækst, og det ser vi også fremadrettet,« siger ISS-topchefen.Hos ISS oplever man også, at der er ved at være gang i væksten igen, hvilket på sigt gør det lidt sværere at få fat på personale.

»Lige nu, efter en relativ lang krise i Europa, har det været rimeligt nemt. Men i andre dele af verden, hvor økonomien begynder at gå fremad - som f.eks. USA - der vil det selvfølgelig blive sværere at rekruttere,« siger Jeff Gravenhorst.