ISS-refinansiering sparker børsnotering til hjørne

En astronomisk refinansiering på 18 mia. kroner får kreditanalytikere til at sætte spørgsmålstegn ved børsnotering.

Jeff Gravenhorst administrerende direktør i ISS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Børsnoteringen af ISS kan være udskudt på ubestemt tid, vurderer flere analytikere, efter ISS onsdag offentliggjorde planerne om en refinansiering af service-gigantens enorme gæld.

Refinansieringen betyder, at afviklingen af 18 mia. kroner af  ISS' samlede gæld på 31,5 mia. kroner bliver udskud to år. Allerede næste år skulle 3 mia. kroner være afviklet, mens der i 2013 udløb lån for 13 mia. kroner.Men dermed kan et nyt forsøg på en børsnotering også være udskudt på ubestemt tid, vurderer kreditanalytikere, ifølge Børsen.

"Vi tror, at dette er et signal om, at børsnoteringen bliver udskudt, og mener i virkeligheden, at tiden er ved at være forpurret for en børsnotering af ISS," siger Per Jørgensen, aktiechef i Investering & Tryghed.

Og Danske Markets mener, at refinansieringen sender en børsnotering ud i fremtiden."Vi afviser ikke, at ISS går efter en anden børsnotering efter sommeren, men presset for en sådan på ISS vil alt andet lige være mindre de kommende år, da refinansieringen forbedrer ISS' finansielle fleksibilitet signifikant," siger Kristian Myrup Petersen, senioranalytiker i Danske Markets, til avisen.

Forsøget på en børsnotering i foråret skulle have nedbragt ISS' gæld fra 31 mia. kroner til 18 mia. kroner. Refinansieringen af gælden er langt fra gratis for ISS. Ifølge Børsen vil det betyde en forhøjelse af renten på mellem 1,25 og 1,50 procent, hvilket betyder en ekstra omkostning på omkring 225 mio. kroner.