ISS leverer flot udbytte men skuffer på vækst-forventningerne

ISS hæver udbyttet til aktionærerne, men sætter konservativ vækstforventning for 2016.

Jeff Gravenhorst, CEO the Danish company ISS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

ISS har leveret deres årsregnskab for 2015. Investorerne kan glæde sig over, at viksomheden hæver udbyttet til 7,40 per aktie, hvilket er en stigning på 51 procent i forhold til året før.

Til gengæld er vækstforventningen til 2016 i den lave ende i forhold til flere analytikeres forventning. Her forventer viksomheden en organisk vækst på mellem to og fire procent.

Samtidig overasker ISS analytikerne en lille smule og forventer en driftmargin på over 5,7 i 2016.

I 2015 leverede virksomheden 4,4. organisk vækst, hvilket er markant højere end de to til fire, virksomheden selv forventede sidste år.

Det er næsten to år siden, at ISS lod sig børsntere på Københavns Fondsbørs. Det seneste år har aktionærene kunne notere sig et afkast på næsten 20 procent.

ISS beskæftiger mere end en halv million mennesker i mere end 77 lande.

ISS har momentum

Ifølge Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, har ISS-aktien momentum i øjeblikket.

»Alt hvad investorene købte aktien på baggrund af for to år siden, har virksomheden leveret. Udbyttebetalingen på 7,40 er i den absolut høje ende, og så er den oven i købet krydret med et lille aktietilbagekøbsprogram på 150 millioner,« siger Michael Friis Jørgensen.

»Til gengæld er deres guidance på to til fire procent i den konservative ende, men jeg tror, nærmere man kan forvente en vækst på fire procent end to,« siger han.