ISS-konflikt kan ende i fyreseddel

Forholdet mellem G4S-ledelsen og selskabets aktionærer er så anstrengt, at ordet "mistillid" bliver brugt.

Nick Buckles, G4S CEO Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et forsøg på at gyde olie på vandene mislykkedes angiveligt i går, da G4S-topchefen Nick Buckles prøvede at overbevise selskabets aktionærer om fornuften i at købe servicegiganten ISS.

For i stedet for at blive enige er aktionærerne nu så utilfredse med ledelsen, at de overvejer at præsentere G4S-toppen for et mistillidsvotum. Det skriver Jyllands-Posten.

"Planerne om at købe ISS har afsløret store forskelle på, hvad ledelsen vil, og hvad aktionærerne vil. Her er man nødt til at huske på, at det trods alt er os ejere, der i sidste ende bestemmer. Det illustrerer tydeligt, at der er en meget stor kløft mellem, hvad vi som investorer mener er godt for virksomhedem, og hvad ledelsen mener. Det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt på sigt," siger Mads Eg Gensmann, der er talsmand for Parvus Asset Management - storaktionær i G4S - ifølge avisen.

Ifølge Peter Falk-Sørensen fra Dansk Aktieanalyse tænker G4S-ledelsen mere på at kunne bryste sig af at stå i spidsen for et af verdens største selskaber end på aktionærerne:

"Det er konflikt, fordi man lidt føler, at Nick Buckles måske er gået for meget efter at pleje egne interesser og for lidt efter at pleje aktionærernes interesser. Derfor er der opstået et mistillidsforhold," siger direktøren for Dansk Aktieanalyse.

Business TV var med, da G4S-topchefen mødtes med selskabets aktionærer i København

: