ISS køber britisk for over en halv milliard

Den danske servicekæmpe ISS køber GS Hall for 541 mio. kr. inklusive gæld

ISS har købt de britiske, irske og europæiske aktiviteter i det britiske selskab GS Hall, GSH, der er en førende leverandør af tekniske services. Det oplyser ISS til fondsbørsen.

- Det er det rette selskab i det rette marked på det rigtige tidspunkt for os, siger Jeff Gravenhorst, administrerende direktør i ISS.

- Dette køb vil gøre os bedre i stand til at imødekomme den stigende efterspørgsel på integrerede facility-løsninger, hvor teknisk service spiller en vigtig og afgørende rolle i kundens valg af samarbejdspartner. Desuden vil købet forbedre vores udbud af produkter inden for energistyring, som er noget, vores kunder efterspørger mere, siger han i fondsbørsmeddelelsen.

GSH har en årlig omsætning på 72 mio. pund, svarende til 698 mio.kr., hvoraf størstedelen af indtægterne kommer fra mangeårige, større kunder i Storbritannien. Købsprisen er på 53 mio. pund eller 514 mio. kr. inklusive gæld. Der er dog ingen gæld i selskabet, oplyser ISS. Samtidig får 780 ansatte nu ISS som arbejdsgiver.

ISS fortæller, at selskabet ikke har foretaget nogen væsentlige virksomhedskøb siden 2010. Derimod har man frasolgt ikke-kerneaktiviteter for knap 12 mia. kr. i årlig omsætning svarende til 16 pct. af de samlede aktiviteter.

- Som beskrevet i forbindelse med børsnoteringen i begyndelsen af 2014 har vi en forretningsstrategi, som inkluderer virksomhedskøb, der styrker vores kompetencer og er udvalgt på baggrund af en omfattende kritisk strategisk og finansiel analyse. Et af vores fokusområder er teknisk service, siger Jeff Gravenhorst.

Det britiske selskab stiftet i 1895 og har en stærk position på markedet for mekanisk og elektrisk ingeniørteknik i Storbritannien.

- Det er et perfekt match i forhold til vores forretning. Transaktionen giver bedre muligheder for at levere teknisk service med egne medarbejdere inden for integreret facility-servicekontrakter, og den giver vores medarbejdere flere karrieremuligheder, siger Clive Clarke, der er direktør for GS Hall i Storbritannien og Irland.