ISS kan være tilbage på fondsbørsen næste år

Servicegiganten ISS er nu trimmet og klar til et comeback på børsen, melder koncernens ejere, kapitalfonden EQT.

Foto: NIels Ahlmann Olesen. ISS med Jeff Gravenhorst som CEO er måske på vej tilbage på fondsbørsen.
Læs mere
Fold sammen

Analytikere mener, at det kan ske allerede til foråret. Prisen forventes at blive mere end 14 mia. kr., og investorerne er positive. Det skriver Børsen.

»Der er sket en masse ting i ISS, der gør, at investorerne sandsynligvis mener, at koncernen er mere attraktiv,« fortæller Morten Hummelmose, managing partner i EQT, til Børsen.

ISS har blandt andet solgt store dele af forretningen fra, som ikke er kerneområde, såsom ISS Skadedyrsbekæmpelse og skadesaktiviteter.

Der er også blevet taget nye ejere ind, der har skudt 3,75 mia. kr. i selskabet, hvilket har fjernet selskabets dyreste lån. ISS har siden 2008 sat turbo på udviklingen af facility service-løsninger til multinationale selskaber, hvor kunden får leveret alle aktiviteter fra catering til rengøring på én gang, og facility service står nu for en fjerdedel af den samlede omsætning på 80 mia. kr.

Jens Houe Thomsen, analytiker i virksomhedsobligationer hos Jyske Bank, kan sagtens se ISS gå på børsen til næste forår. Han siger til Børsen, at en ISS-aktie kan tilbyde en relativ rolig vækst, og tror, at ISS-aktien vil blive populær igen, ligesom den var ved sin tidligere børsnotering.