ISS kan være 51 mia. kr. værd

Nordea sætter rekordprisskilt på rengøringsgiganten ISS forud for børsnotering.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

ISS pønser på en børsnotering i nær fremtid, der skal hjælpe med at høvle af på gælden. Ifølge Bloomberg News har Nordea vurderet rengøringsgiganten til at være op til 51 mia. kroner værd i det salgsmateriale, banken har sendt til potentielle investorer. Ifølge den amerikanske nyhedstjeneste håber ISS på at få 13,3 mia. kroner ind på aktiesalget.

ISS er i dag ejet af Goldman Sachs og EQT Partners, der gav knap 22 mia. kroner for ISS i 2005. Hverken Nordea eller ISS ønsker at kommentere Bloombergs informationer.

Hvis Nordeas vurderinger holder stik, vil det være den største børsnotering siden statens salg af TDC i 1994 for tre mia. kroner, og langt overstige Pandoras notering sidste år på 1,7 mia. kroner.

Goldman Sachs og EQT undersøgte allerede i sommer mulighederne for at sælge ISS, men et bud på knap 48 mia. kroner fra kapitalfonden Apex blev afvist i sidste måned, skriver Bloomberg.ISS er verdens femtestørste arbejdsgiver med omkring 525.000 ansatte i mere end 50 lande og tilbyder en række services inden for facility management. Selskabet har haft en eksplosionsagtig vækst, primært gennem opkøb af mere end 600 firmaer i de sidste ti år.