ISS frasælger islandske aktiviteter

Frasalget er blot en lille del af den samlede forretning hos den danske virksomhed, der i fjor havde en samlet omsætning på 79,6 mia. kr. og mere end 500.000 medarbejdere.

Om baggrunden for at skille sig af de med islandske aktiviteter fortæller Troels Bjerg, der er regional administrerende direktør for ISS Nordeuropa, at det centrale i ISS' strategi er fokus på kernemarkederne, herunder salg og levering af integrerede facility services (IFS) til store globale og regionale kunder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stoyan Nenov

Om baggrunden for at skille sig af de med islandske aktiviteter fortæller Troels Bjerg, der er regional administrerende direktør for ISS Nordeuropa, at det centrale i ISS' strategi er fokus på kernemarkederne, herunder salg og levering af integrerede facility services (IFS) til store globale og regionale kunder.

- Vi gennemgår løbende vores aktiviteter for at sikre, at de støtter vores strategi og kerneforretning. Island er et relativt lille marked med begrænset potentiale for IFS-løsninger, og vores eksisterende globale og regionale kunder er typisk ikke til stede i Island.

- Med dette salg vil ISS få bedre fokus på vores kerneforretning i de resterende nordiske lande, hvor vi er markedsleder.

- Det er på denne baggrund, at vi nu sælger vores aktiviteter i Island til en gruppe af lokale og internationale investorer, der har stærkt lokalt kendskab til markedet, og som kan drive og udvikle forretningen yderligere, siger Troels Bjerg i meddelelsen.

Der bliver ikke oplyst en salgspris i pressemeddelelsen. Til gengæld fremgår det, at handlen er afhængig af godkendelse af de islandske konkurrencemyndigheder.

ISS har haft operationer i Island siden 2000.