ISS forbedrer driften

ISS har i første halvår forbedret sit driftsresultat i forhold til salget af serviceydelser. Men øgede finansomkostninger tynger koncernen.

Den hurtigt voksende servicegigant, ISS, bliver bedre og bedre til at tjene penge.

I første halvdel af 2007 er koncernens omsætning steget med 16 pct. i forhold til sidste år til 30,8 milliarder kr. Men driftsindtjeningen er steget 21 pct. til 1,7 milliarder, oplyser selskabet.

Den stigende indtjening er således en af årsagerne til at de to ejere, kapitalfondene EQT og Goldman Sachs Capital Partners i øjeblikket overvejer at sende ISS tilbage på fondsbørsen efter kun godt to års ejertid.

”ISS fortsætter den positive og stabile linie med en stærk vækst i omsætningen, ikke mindst organisk, og en endnu mere tilfredsstillende udvikling i driftsresultatet. Driften leverer stigende lønsomhed og vokser hurtigere ved egen kraft, og det gælder med få undtagelser i alle vores markeder,” siger koncernchefen Jørgen Lindegaard om den økonomiske udvikling. ISS’ eksisterende forretninger er i halvåret vokset med seks pct. Dertil kommer at koncernen i halvåret har opkøbt 53 virksomheder og tilføjet USA til listen over de nu 50 ISS-lande.

I løbet af 2007 er antallet af medarbejdere i ISS vokset fra 391.000 til over 415.000 på verdensplan.

Servicekæmpens overskud før skat er imidlertid faldet i første halvår til 660 mio. kr. mod 673 mio. kr. i 1. halvår 2006. '

Det skyldes den voldsomme gældsætning selskabet har været udsat for i forbindelse med kapitalfondenes køb af virksomheden og de løbende opkøb. En stigning i de finansielle omkostninger til finansiering af virksomhedsopkøb og en generel stigning i markedsrenten har sendt ISS’ finansomkotninger i vejret med 164 mio. kr.